Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vladescu si Seitan, amenintati de Boc cu remanierea

Vladescu si Seitan, amenintati de Boc cu remanierea

scris de Ziua Veche
1 afisari

 

 

.Premierul Emil Boc i-a amenintat cu remanierea pe ministrii care vor mai lansa, prin declaratii de presa, masuri care nu sunt prevazute in programul de guvernare, principalii vizati de acest avertisment fiind ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, si cel al Muncii, Mihai Seitan, transmit Mediafax si Realitatea TV.


 

UPDATE

Avertismentul a fost lansat la inceputul sedintei de marti a Guvernului, dupa ce Emil Boc a solicitat ca in sala sa ramana doar ministrii, fara secretari de stat si consilieri. Premierul a facut referire la declaratiile din ultimele zile ale celor doi ministrii, referitoare la acordarea alocatiilor pentru copii si impozitarea pensiilor. Sebastian Vladescu a declarat intr-un interviu acordat money.ro, ca toate pensiile ar trebui impozitate, informatia fiind dezmintita de Emil Boc. Sapatamana trecuta, Mihai Seitan, a anuntat ca se lucreaza la un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii nu vor mai fi acordate celor care provin din familii cu venituri mari.

0 comentariu

Nellu 24-02-2010 - 19:07

Ce se întâmplă când dispare încrederea în stat? Conform definiţiei, statul este o sumă de instituţii care îndeplinesc un anumit scop, ca o expresie a voinţei cetăţenilor – puterea populară. Statul este o putere organizată şi înmânată unor instituţii care au obligaţia organizării teritoriului şi dreptul de a lua decizii obligatorii pentru toţi cetăţenii acelui teritoriu. Prin urmare şi urmând acest fir logic, când majoritatea cetăţenilor sunt de acord că statul nu este de încredere, când dispare încrederea în stat, dispare şi puterea. Statul devine altceva, nu o expresie a voinţei cetăţenilor. Democraţia este ceva ciudat, în care 49% din populaţie este sclava restului de 51%. Sau în cazul românilor, 80% din populaţie este sclava a 20%. Nice, huh? Aici nu există expresia voinţei cetăţenilor, ci a votanţilor.

Scopul statului ar trebui să fie asigurarea securităţii cetăţenilor. Restul e abureală. Comunismul, naţional socialismul, marxismul, toate sunt abureli. Nu au legătură cu ideea de stat. Au legătură cu beneficiile pe care un cetăţean le poate obţine de la stat. Beneficii care sunt mai mari sau mai mici, depinde de bogăţia statului.

Momentan, statul român e pe ducă. În ce sens? Păi nu mai reprezintă voinţa populară, ci voinţa individuală a unor persoane. Persoane care sunt sub 1% din populaţie. Nu se mai poate vorbi de drepturi ale cetăţenilor, ci, vorba lui Carlin, de privilegii. Drepturile sunt inalienabile. Privilegile sunt temporare. Statul român nu poate momentan să asigure nimic. Nici siguranţa sau securitatea cetăţenilor, nici propria sa existenţă. Există un concept care spune că pentru a-şi putea continua existenţa şi pentru a putea deveni şi funcţiona ca o echipă cu adevărat, o grupă de oameni trebuie să elimine sau să reducă individualitatea fiecăruia.

Nellu 24-02-2010 - 19:10

Nu credeţi ce se spune la televizor, o echipă bună nu este suma unor indivizi perfecţi sau sclipitor de deştepţi, ci a unor oameni care depind unul de celălalt. Nu există individualitate într-o echipă perfectă. Toţi sunt roboţi şi se aseamănă unor furnici. Totul pentru binele echipei. Drone. Cam aşa s-ar traduce o echipă.

De ce m-am referit la asta? Pentru că modelul de democraţie adoptat de România este prost şi autodistrugător. Statul există pentru ca cei ce lucrează în sistemul public să poată fi plătiţi. Statul există pentru a da ordine, pentru a face legi şi ordonanţe. Statul a devenit ceva de necontrolat, deja. Nu mai e vorba de a ajuta cetăţeanul, ci de a-l supune. Supunerea cetăţeanului este echivalentă cu puterea. Cât timp o mână de oameni pot şantaja un stat prin greve şi manifestări, acel stat nu există. Vă mai aduceţi aminte de primele mineriade? Dar de acea mineriadă care a înfrânt şi luat captivi membrii poliţiei? Îmi amintesc acele imagini cu poliţişti din trupele speciale care şedeau la umbră, sub privirea vigilentă a minerilor din jur, şi care aveau imaginea unor oameni înfrânţi. Aşa m-am simţit şi eu atunci. Înfrânt. De atunci a pornit totul. De la înfrângerea autorităţii.

De ce ar fi statul român falimentar? Ei bine, există o diferenţă între faliment şi distrugere. Falimentul înseamnă incapacitatea de a te gestiona şi de a duce la bun sfârşit contractele existente. Înseamnă incapacitate de plăţi. Înseamnă eşecul unui model de economie, politică şi afaceri. Înseamnă că nu mai poate asigura continuitatea acelui contract social numit Constituţia României.

Nu e treaba mea să dau sfaturi şi mijloace de ieşit din impas. E treaba guvernanţilor. Însă în tot acest talmeş balmeş de ştiri, argumente şi contraargumente, am pierdut din vedere un lucru important.

Nellu 24-02-2010 - 19:11

Statul este o manifestare a voinţei majorităţii votante, prin care se acordă acestuia puterea de a lua anumite decizii obligatorii pentru toţi cetăţenii, care să ducă la finalizarea unui anumit obiectiv. Care este obiectivul nostru? Cât de realizabil este acest obiectiv? Cum îl urmărim şi cum controlăm feed-back-ul?

A, era să uit. Principala caracteristică a unui stat ca o sumă a unor instituţii publice trebuie să fie flexibilitatea şi autoritatea. Dacă autoritatea statului nu există, nici statul nu există. Dacă statul nu are flexibilitate, dacă nu urmăreşte continuu îmbunătăţirea sa, este destinat falimentului. Ghici noi unde suntem?

Câte mii de oameni au murit cu speranţa în braţe în ultimii 20 de ani? Câţi oameni încă mai speră ca statul să îi ajute? Câţi dintre aceştia ştiu ce este statul de fapt? Şi câţi dintre cetăţenii noştri iluştri cred că penalizările emise de autoritatea statului sub forma amenzilor şi sancţiunilor sunt opţionale sau ar trebui să fie opţionale, şi câţi cred că statul ar trebui obligatoriu să emită amnistii şi stingere de amenzi pe motive sociale? Pentru că statul dacă nu are autoritate, dacă nu îşi poate impune voinţa asupra cetăţenilor în mod egal şi obligatoriu, nu mai este stat. Este o grupare arbitrară de oameni care plătesc taxe dacă vor, se supun majorităţii dacă vor, fac ce vor indiferent de dorinţa sau libertatea asumată a altora şi doresc doar să fie prelungit acest interval de timp în care pot face exact acest lucru. Puterea generează doar dorinţa de mai multă putere. Puterea corupe. Puterea absolută corupe absolut. Cine are puterea, are şi dorinţa de a ţine cu dinţii de putere. Unii şi-o mai înfrâng, alţii nu. Dar absolut toţi o au.

http://www.technical-life.com/2009/09/27/falimentul-statului-romn/

Nellu 24-02-2010 - 20:02

E criza in Romania!

Senatorii vor 3G pe telefon, oamenii obisnuiti mor de foame

Pensiile nu cresc, salariile se miscoreaza, imprumuturi de la FMI si CE am luat si ne-am bagat tara in datorii, iar senatorii vor optiunea 3G pe telefon pe motiv ca „viata evolueaza”, anunta stirileprotv.ro.

Asadar, senatorii vor putea conversa si se vor putea vedea chiar daca sunt la distante mari.

In timp ce altii se chinuie sa supravietuiasca si nu se vaita ca nu stiu ce e acela un telefon mobil, senatorii nostri vor sa fie face te face pentru a purta discutii.

Investitia aceasta de lux, pe timp de criza, va costa destul de mult, avand in vedere ca un singur minut al unui apel 3G costa 17 eurocenti…

Se pare ca minutele gratuite ale celor 137 de senatori nu mai sunt folositoare, acestia dorind sa se vada fata in fata cu tehnica, declarand ca „viata evolueaza” si ca aceste lucruri trebuie facute.

stirileprotv.ro

Nellu 24-02-2010 - 20:46

Guvernul a promis FMI ca va da afara 40.000 de bugetari anul acesta

Adevarul banuit iese in sfarsit la iveala! Guvernul s-a angajat in fata Fondului Monetar International sa scada cheltuielile cu personalul, prin concedieri. In plus, anul acesta vor fi reduse platile pentru orele suplimentare si prime.
Daca oficialii romani nu si-ar fi luat aceste angajamente, n-ar fi vazut nici un ban. Luni, au ajuns in tara aproximativ 2 miliarde si jumatate de euro, adica transa a treia si a patra din imprumutul acordat tarii noastre de FMI.
Guvernul trebuie sa economiseasca prin concedieri 0,2% din PIB, iar asta inseamna ca ar putea fi trimisi acasa aproximativ 40.000 de bugetari, anul acesta.
Guvernul estimeaza in scrisoarea semnata cu cei de la FMI ca somajul se va mentine ridicat si 2010.
Tot Executivul trebuie sa reduca substantial si arieratele in acest an, cel mai probabil, prin alte disponibilizari in companiile de stat.
Cifrele sunt incluse in scrisoarea de intentie la acordul cu FMI.Mai exact, despre o reducere a cheltuielilor cu personalul, de aproximativ 1 miliard de lei, in 2010. Este neclar insa cati oameni vor fi dati afara, deoarece depinde de cat de bine sunt platiti cei care apar pe liste.

Cu siguranta vor pleca si multi angajati din companiile de stat care nu sunt considerati bugetari. Zece astfel de institutii vor fi atent monitorizate de cei de la FMI. De exemplu, 3.500 de oameni vor fi dati afara din sapte companii energetice.
Bugetarii au aflat deja ca 17.000 de oameni din administratia locala si alti 15.000 din educatie vor ramane fara loc de munca. Si de la CFR urmeaza sa fie disponibilizati 10.000…..

http://www.newz.ro/stire/101204/guvernul-a-promis-fmi-ca-va-da-afara-40.000-de-bugetari-anul-acesta.html

oblioo 24-02-2010 - 23:34

Este criza prin care trecem macar 0,000001% romaneasca ? Daca da, care este vina romaneasca de 0,000001%. Adica politica romaneasca, pe care guvernul Romaniei sa o fi facut de capul lui..

oblioo 24-02-2010 - 23:36

S-ar obtine prin retragerea trupelor romanesti din Afghanistan. Cheltuielile cu razboiul asta apasa greu asupra bugetului.

Ereticul 25-02-2010 - 00:59

Camarade, in primul rand un calduros 88!
Legat de politica romaneasca (si vinovatia noastra) – din pacate avem ca traditie politica guvernarile „fanariote” (e drept ca in prezent „Fanarul” s-a mutat undeva intr-o zona infecta a Orientului Mijlociu, dar principiul ramane). Asta ne e crucea, si o vom duce pana cand o sa se aplice un alt principiu romanesc, anume „apa trece, pietrele raman”.
Singura noastra speranta de mai bine e ca „Fanarul” sa se mute la Beijing, pentru ca pe de-o parte chinezii sunt printre putinii cu care am avut intotdeauna relatii pozitive si constructive iar pe cealalta parte deja am vazut cam ce le poate pielea „fanariotilor” actuali.
Ramane desigur speranta noastra finala in renasterea Germaniei, dar pentru asta se impune o deparazitare temeinica, inca greu de facut in zilele noastre …

oblioo 25-02-2010 - 11:34

Salutari si urari de bine si tie si sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! Postarea ta ma obliga sa fac unele precizari. Eu nu sunt national-socialist si nu sunt legionar. Partid national-socialist nu a existat niciodata in Romania. La romani nu a prins socialismul, romanilor nu le place sa plateasca la pausal intretinerea de la bloc. Romanii il admira instinctiv pe Thomas Jefferson. Fiecare om cu gospodaria lui.
In 1989 au avut loc mari transformari sociale in Romania, care au dus la colonizarea economica a tarii. Cei care au iesit in strada nu si-au dorit acest lucru. Acum, dependenta economica si financiara a Romaniei este totala. Romania este o colonie economica si o piata de desfacere.
Din 2008 a inceput o criza economica mondiala. Am citit mult, am incercat sa analizez si sa sistematizez informatia si am ajuns la unele concluzii..
Aceasta criza economica este o criza artificiala, in sensul ca a fost provocata intentionat. Criza are un scop si tinteste multe tari de pe acest Pamant, dar pe mine ma intereseaza Romania. Dupa colonizarea economica a Romaniei, acum se face pasul urmator, colonizarea politica. Falimentul Romaniei este Garantat 100% si Romania nu poate face nimic, pentru ca nu mai are parghiile economice si financiare ca sa evite falimentul. Ce vom face dupa ce vom da faliment ? Predam Romania la cheie sau deschidem focul cu tot armamentul din dotare ? Devenim colonie la propriu, in toate intelesurile cuvantului sau o tara de razvratiti. Acceptam ca peste pamanturile, casele si copii nostri sa fie stapani strainii ? Asta-i intrebarea !
Spre rusinea mea, nu am iubit intotdeauna Romania. Dar am circulat si am putut sa-mi compar tara mea cu altele. Mi-am dat seama cat de ingrat am fost cu darul lui Dumnezeu. Acum consider ca Romania este o tara pentru care merita sa mori.
China nu ne poate ajuta, este un concept metafizic, doar noi ne putem ajuta pe noi insine.

Ereticul 25-02-2010 - 15:33

Citez: „Predam Romania la cheie sau deschidem focul cu tot armamentul din dotare ?”

Intrebarea dvs. imi aminteste de povestea unui general erou, care a luptat cu mult curaj si vitejie, supravietuind numeroaselor razboaie purtate, dar care a capitulat (a murit) in fata unei banale viroze – cu inamicul invizibil nu te poti lupta.
Cucerirea economica si dictatura banului nu pot fi invinse cu arma in mana, parerea mea. Dar daca dvs. aveti o solutie, eu unul o astept cu mult interes.

oblioo 25-02-2010 - 17:37

Puterea economica si financiara trebuie sa revina in mana romanilor. Pentru asta nu trebuie sa ne speriem de cuvinte precum nationalizare, militarizare, protectionism, etatism etc..

paraipan 25-02-2010 - 18:05

RO sta rau, da’ nu asa de rau ca vreo 10 tzari UE din zona Euro. Vs Ellada stam asa: Datorie publica externa GR-400 Bil vs 78 Bil RO tradusa prin Debt/GDP Gr-118% vs RO-28%. Populatzia la GR 50% din RO.
Nu intru’n cifre ca cel mai prost in UE sta Italia ,nemaivorbind de Japonia care’i .. la pamint. Da’ despre astea nimeni n’are voie sa zica nimic, ca prafu’ se alege de Civilizatzia Westica.
Acu’ mai da’i in masa si pe Greci, si pe UE si pe Orezari si sa vedem ce facem pe termen scurt (adica vreo 10 ani)! Pai iata ce:
1. postpone aderarea la Euro, pentru .. calendele GR;
2. Devaluezi leul incet, incet, manevrindu’l sa platesti mai repede si mai putzin valoric din datorie, si sa nu lasi inflatzia sa se duca prea sus. Desi exporturile vor creste substantzial, populatzia nu va vedea surplusul datorita inflatziei, da’ nu va fi mai rau ca .. acum.
3. Daca RO intra’n spatziul Euro cu cifrele de acum, nu va avea nici un control asupra monezii, si va fi un fel de GR.
Da’ cine sa faca asta?
Hai sa traim bine!

Adrian D 27-02-2010 - 17:32

Da,ma, da’ nemtii sunt si ei pe marginea prapastiei. Stii ce fac acolo? Se uita la noi!

Adrian D 27-02-2010 - 17:39

Cucerire economica, zici? Nu a fost decat un proces asemanator celor intamplate in perioada fanariota, cand toti retardatii ajungeau la carma Tarilor Romane, pentru ca sarutau cu talent papucul Sultanului. Nu am fost cuceriti, am fost vanduti din interior, de o gasca intreaga de activisti PCR si functionari guvernamentali comunisti, incluzandu-i aici si pe securisti si militari. Pana la proba contrarie, extrem de putini ofiteri si-au facut treaba (Gusa, poate Chelaru…). Restul, o rusine pentru uniforma!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS