Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Vladescu se joaca cu nervii pensionarilor: Ba vrea, ba nu vrea sa impoziteze toate pensiile

Vladescu se joaca cu nervii pensionarilor: Ba vrea, ba nu vrea sa impoziteze toate pensiile

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.Ministrul Finantelor a mai venit cu o propunere soc: vrea sa impoziteze toate pensiile, adica si pe cele care nu depasesc 1.000 de lei. Declaratia a fost facuta pentru money.ro. Cateva ore mai tarziu, a negat. Iar, in ajutorul sau, a venit si premierul, care a incercat sa explice din punct de vedere „filozofic” ce a vrut sa spuna Vladescu.


Sebastian Vladescu a explicat, intr-un interviu acordat money.ro, ca “pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor“, iar, la momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. “Deci, orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza”, a precizat acesta. Vladescu a sublinita si faptul ca, in tara noastra, spre deosebire de alte state, pensia nu este taxata la momentul acordarii ei, si nici la momentul platii. “Deci scoatem din circuitul de taxare o suma foarte importanta care in toata lumea asta se taxeaza”, a mai adugat ministrul Finantelor. „Asa ajung alte state sa aiba venituri bugetare de 47% din PIB”, declara Sebastian Vladescu. Ministrul Finantelor vrea ca acest nou mod de impozitare sa intre in atentia opiniei publice. 

 

„As vrea sa devina dezbatere publica: trei milioane si ceva de platitori, 6 milioane de beneficiari”. „Spunem acum ca am vrea o pensie care sa reprezinte 45% din salariul mediu. Dar noi avem o fiscalitate totala de 30% din PIB.  

„E foarte greu sa-ti inchipui cum, avand atat de putini platitori si atatia beneficiari si o fiscalitate care este sub nivelul de 45%, ar putea cineva sa-ti plateasca 45%”, a mai declarat Sebastian Vladescu.

UPDATE

Nu vreau sa impozitez si stiu ca nu se pot impozita pensiile, in afara de cele mari, care deja se impoziteaza. Sa fie foarte clar, nu intentionez sa impozitez pensiile in acest moment. Exista o impozitare a pensiilor mari si numai aceea ramane”, a spus, luni, pentru Mediafax, cateva ore mai tarziu, Vladescu. In sprijinul ministrului de Finante a sarit si prim-ministrul, care a incercat sa dea o dea pe partea „filozofica”. „Nu am discutat in Guvern si nici nu vom discuta despre impozitarea pensiilor. Nu se pune aceasta problema. Ministrul Vladescu a analizat ideea din perspectiva unei filozofii fiscale pe care nu am discutat-o pana acum”, a spus premierul Emil Boc.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult