Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Update Voiculescu il sicaneaza pe Basescu cu sesiunea extraordinara a Parlamentului. Basescu ii da replica

Update Voiculescu il sicaneaza pe Basescu cu sesiunea extraordinara a Parlamentului. Basescu ii da replica

scris de Ziua Veche
0 afisari

 .

UPDATE 15.30: Traian Basescu i-a raspuns lui Dan Voiculescu, sugerandu-i sa solicite, la randul sau, convocarea unei sesiuni extraordinare in vederea dezbaterii proiectelor pe care le considera prioritare.


„Avand in vedere inalta functie pe care o detineti pana in data de 7 august 2010, va puteti adresa Biroului Permanent al Senatului Romaniei, pentru ca, in conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, sa convoace o alta sesiune extraordinara a Senatului care sa includa pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastra, proiecte „extrem de necesare pentru economia si societatea romaneasca”, sens in care va uram succes”, se arata in scrisoarea adresata de seful statului, postata pe site-ul Administratiei Prezidentiale. Presedintele spune ca in scrisoarea in care a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a precizat durata acesteia, asa cum prevede Regulamentul Senatului.

 

„Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, in temeiul art. 66 alin. (2) din Constitutia Romaniei, am solicitat intrunirea in sesiune extraordinara a Senatului Romaniei „in prima parte a lunii august”. in mod firesc, prin aceasta formulare, am avut in vedere perioada 1-15 august 2010. Am inteles sa propunem aceasta formulare decenta, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului Romaniei sa-si stabileasca programul de activitate in acest interval propus. Daca formularea „in prima parte a lunii august” va creeaza confuzii, mai mult sau mai putin formale, cu privire la intervalul in care urmeaza a se desfasura sesiunea extraordinara a Senatului Romaniei, va solicitam sa luati act ca intelegem ca aceasta sesiune extraordinara sa se desfasoare in perioada 1 august-15 august 2010″, explica Traian Basescu.

–––––––

Dan Voiculescu, desemnat de Mircea Geoana sa asigure presedintia Senatului pana in 7 august, i-a transmis, miercuri, sefului statului, Traian Basescu, o scrisoare in care ii cere sa reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, respectand procedurile. Liderul PC precizeaza, in scrisoarea catre seful statului, remisa Mediafax, ca in aplicarea art.40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, are responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie – 7 august 2010, Mircea Geoana fiind plecat din tara. Voiculescu mentioneaza, in scrisoare, ca seful statului trebuie sa precizeze in solicitare inclusiv durata de desfasurare a sesiunii extraordinare, „in conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului”. „Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevazute de Regulamentul Senatului, este necesar sa refaceti cererea dumneavoastra si sa mentionati si durata de desfasurare a sesiunii extraordinare, in conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului. Dupa ce solicitarea dumneavoastra va indeplini toate conditiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate si va decide calendarul si ordinea de zi a sesiunii extraordinare”, ii scrie Voiculescu lui Basescu. Senatorul ii scrie sefului statului ca i-a analizat „cu atentie” solicitarea privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului Romaniei si ca ii propune includerea pe ordinea de zi a inca cinci modificari legislative. Presedintele Basescu a anuntat, dupa publicarea raportului CE despre Justitie, ca va convoca Parlamentul in sesiune extraordinara la inceputul lunii august, in primul rand pentru Legea ANI, dar si proiectul legii care prevede ca procesele sa nu mai fie suspendate in cazul in care sunt ridicate exceptii de neconstitutionalitate, precum si „legea micii reforme” in justitie, aflata pentru avizare la CSM.

 

0 comentariu

sanda 12-03-2010 - 08:32

si cu vorba si cu fapta, dar dupa ce la raft cumpar o sticla de 30 de roni de vin romanesc si cand ajung acasa si descopar ca e o posirca, credeti ca a doua oara mai scot bani din buzunar doar pt ca e made in romania? Nu zic, poate sunt intamplari nefericite si loturi de vin imbuteliat prost, dar asta e vina producatorului. O mai mare atentie la calitatea imbutelierii, dopurilor si chiar a sticlei ar face romanul sa cumpere cu drag vinul autohton.

bautor de vin produs 12-03-2010 - 11:01

„Pentru ca raportul calitate/pret pentru vinurile cu DOC sau IG romanesti este superior vinurilor de alta origine. Si din credinta ca daca fiecare dintre noi am face o prioritate din achizitia de alimente produse in Romania am contribui la dezvoltarea economiei nationale. Toate statele dezvoltate se adreseaza prin “campanii la vedere” sau “mascate” consumatorilor din piata locala incurajand consumul produselor nationale. Culmea ca si consumatorii reactioneaza pozitiv deoarece gasesc in aceste campanii sau in constiinta lor argumentele necesare si suficiente pentru aceasta decizie.”

Asta chiar mi-a placut. Dar ducem lipsa de astfel de „campanii” – ce ne facem cu balanta import/export?
Nu trebuie dvs. ca asociatie sa urmariti sa aveti in vedere importul/exportul de vin? fara „campanii la vedere” credeti ca romanul va lua de la raft vinul romanesc DOC/IG?sau datorita „trend-ului” va prefera un vin ieftin si bun din afara tarii?

beu vin produs acasa 12-03-2010 - 11:18

Astept un sfat: ce vin rosu sec romanesc DOC sau IG ne recomanda domnul Gheorghe Ovidiu, pentru consum moderat?

gogu 12-03-2010 - 14:05

sanda se mai intampla si cazuri nefericite asta pentru ca la bugetul „saracului roman” 30 ron inseamna mult pt o sticla de vin. o sticla de calitate costa mai mult pentru ca ea vine cu o taxa de raft practicata de lanturile de hypermarketuri. deci 30 de ron si mie mi se pare scump pe o sticla de vin dar valoarea vinului respectiv nu e mai mare de 9 lei sa zic. si in rest cu ultima fraza ai dreptate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult