Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Voiculescu rescrie calendarul suspendării lui Băsescu

Voiculescu rescrie calendarul suspendării lui Băsescu

scris de Ziua Veche
1 afisari

Liderul PC Dan Voiculescu a creionat un nou calendar de luptă împotriva şefului statului: până la 1 februarie se va forma o nouă majoritate parlamentară care îl va suspenda pe preşedintele Traian Băsescu.

“În România, se vorbeşte prea mult despre politică, prea mult despre Traian Băsescu care, după părerea mea, este un produs expirat şi nu mai merită să vorbim despre el. Traian Băsescu întotdeauna a rezistat şi a câştigat de două ori, reuşind să imagineze adversari şi să provoace discordie între opozanţii politici. La ora actuală, România are o problemă majoră: instabilitatea politică. Există o Coaliţie la Putere care este foarte fragilă şi care este foarte probabil ca, în următoarele luni, să fie răsturnată. Eu cred că până la 1 februarie vom avea mişcări în interiorul Parlamentului care vor crea o nouă majoritate parlamentară care va trebui să-l suspende pe preşedinte. Parlamentarii pot fi orice, numai sinucigaşi nu pot fi. Viitorul lor politic depinde de atitudinea pe care o vor avea în următoarele două-trei luni. Prima acţiune trebuie să fie suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, pentru că acolo este răul cel mai rău al României, urmată de schimbarea Guvernului”, a spus Voiculescu, la Antena3, citat de Realitatea.net.

Întrebat dacă a ales între Ponta şi Antonescu, aşa cum a declarat Băsescu, Voiculescu a răspuns: “Băsescu întotdeauna crează diversiuni şi caută să aibă un adversar bine identificat cu care să se lupte. Fără adversar, nu poate respira. Nu e treaba mea să aleg între cei doi, nu ştiu dacă e momentul să aleagă cineva, şi acuzatiile pe care Băsescu mi le aduce au o singură cauză evidentă: trustul de presă care nu este obedient şi care nu vrea să-i cânte în strună şi să arate realizările minuntate în epoca Traian Băsescu”.

Conservatorul Voiculescu propunea, la sfârşitul lunii septembrie, un alt calendar care nu s-a putut realiza: coagularea unei majorităţi parlamentare până la 25 octombrie care să susţină iniţiativa privind suspendarea şefului statului, urmată de supunerea la vot în Parlament a propunerii de suspendare a preşedintelui, până la 5 noiembrie 2010. Urma depunerea, până în 22 noiembrie, a unei moţiunii de cenzură, adoptarea acesteia şi nominalizarea unui nou prim-ministru, urmată de organizarea referendumului pentru demiterea preşedintelui, în 19 decembrie.

Primul demers privind o nouă demitere a actualului preşedinte a fost făcut de Voiculescu în iulie când a depus la Biroul Permanent al Senatului, o propunere de suspendare a lui Traian Băsescu pe motiv că “promovează măsuri anti-sociale şi ilegale, precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult