Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Votul în Senat asupra cererii de reexaminare a legii pensiilor, dat în 2-3 noiembrie

Votul în Senat asupra cererii de reexaminare a legii pensiilor, dat în 2-3 noiembrie

scris de Ziua Veche
0 afisari


.Conducerea Senatului a decis, marţi, în unanimitate, ca votul senatorilor asupra cererii preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a legii privind sistemul unitar de pensii să se dea în 2-3 noiembrie, a anunţat, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, chestorul social-democrat Ioan Chelaru.

Potrivit acestuia, conducerea Senatului a luat act de scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu referitoare la accelerarea discuţiilor privind cererea de reexaminare, precum şi de răspunsul formulat către Traian Băsescu de preşedinte Senatului, Mircea Geoană. Preşedintele Traian Băsescu a solicitat, vineri, Senatului adoptarea cât mai rapidă a Legii privind sistemul unitar de pensii, printr-o scrisoare adresată şefului Camerei superioare a Parlamentului, Mircea Geoană. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Administraţia Prezidenţială, şeful statului îşi motivează cererea prin faptul că Legea pensiilor este o „condiţionalitate pe care România şi-a asumat-o prin semnarea Scrisorii de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional” şi, totodată, „o necesitate pentru adoptarea, în termen legal, a bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011”.

 

În replică, Mircea Geoană i-a transmis o scrisoare şefului statului prin care a subliniat faptul că ”un act normativ de importanţa Legii pensiilor, cu un impact social şi economic major, care afectează în mod direct mai bine de cinci milioane de români, trebuie să beneficieze de toată atenţia Parlamentului”. Legea pensiilor a fost adoptată de Parlament, însă şeful statului a refuzat să o promulge, returnând textul la Parlament pentru reexaminare. Senatul este prima Cameră sesizată în privinţa Legii pensiilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult