Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Wikileaks. Al cui e Vanghelie?

Wikileaks. Al cui e Vanghelie?

scris de P.C.R.
2 afisari

Vasile Blaga spunea în 2009 că în PSD există un grup pro-Geoană condus de Marian Vanghelie, care însă nu este decât o unealtă a unei grupări din umbră.

Marian Vanghelie in telegraele WikileaksUnealta era formată din oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv „generalul Voicu„, potrivit unei telegrame transmise de Ambasada SUA la Bucureşti.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, s-a referit la o „clică din umbră” formată din oficiali precum „generalul Iliescu, Toma Zaharia şi „generalul Voicu (pe care Vanghelie a încercat să-l promoveze în funcţia de ministru al Internelor)”.

„Ei sunt adevăraţii şefi, Vanghelie va rămâne întotdeauna doar cel care plăteşte în locul lor”, mai explică Blaga, conform notei diplomaţilor americani destinată Departamentului de Stat de la Washington, obţinută de Wikileaks şi publicată de Kamikaze.

Vasile Blaga a criticat, cu aceeaşi ocazie, „transformarea” lui Vanghelie în „jucător-cheie” al PSD.

În aceeaşi telegramă se arată că Blaga a vorbit cu diplomaţii americani şi despre alte subiecte, atingând probleme politice sau acuzându-i pe adversarii politici de intenţii de fraudare a scrutinului pentru Parlamentul European. La momentul discuţiei lui Blaga cu reprezentanţii Ambbasadei SUA la Bucureşti, acesta era secretar general al PDL şi coordona campania partidului pentru europarlamentare.

3 comentarii

serviciul oficial 28-03-2011 - 08:14

Daca tineti minte generalul ZAHARIA a jurat razbunare lui BASESCU , la iesirea fortata la pensie.Impreuna cu Voicu cred ca punea de-o lovitura de stat.

Bumerang 28-03-2011 - 15:46

lovitura de cioraop de soldat eventual!
In cadrul NATO o lovitura de stat, daca ar o minima sansa teoretica de a fi initiata, inseamna dezmebrarea Romaniei!

Europeanuul 29-03-2011 - 16:53

In 2009 Romania a fost o tara integrata in UE atit dpdv politic cat si economic. Eu nu inteleg sensul discutiilor astea din timpul razboiului rece cu „omul rusilor” si „omul americanilor”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult