Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Wikileaks. Gelu Trandafir: Sunt lucruri pe care le-am spus public

Wikileaks. Gelu Trandafir: Sunt lucruri pe care le-am spus public

scris de C.P.
5 afisari

Gelu Trandafir, membru CNA, a făcut o serie de comentarii în discuţiile cu oficialii ambasadei americane la 19 octombrie 2007.

Gelu Trandafir vorbea cu americanii despre libertatea de expresie in TVR sub pesedistul SassuGelu Trandafir, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat pentru Mediafax, despre comentariile sale apărute în documente atribuite ambasadei americane şi obţinute de Wikileaks, că sunt unele lucruri pe care le-a afirmat şi public în şedinţe CNA la vremea respectivă.

„Sunt unele lucruri pe care le-am afirmat şi public în şedinţe CNA la vremea respectivă şi toate ambasadele care sunt interesate de libertatea de expresie şi au şi un parteneriat strategic cu România organizează astfel de consultări”, a declarat Gelu Trandafir.

„El (Gelu Trandafir, n.r.) a spus că totul începuse atunci când Parlamentul a decis că Sassu, fostul şef al departamentului de propagandă al PSD, va fi şeful TVR, iar liberalii au primit conducerea CNA, prin persoana lui Răzvan Popescu. Trandafir a spus că membrii CNA hotărâseră să amâne alegerea unui preşedinte la CNA, dar au fost presaţi prin telefoane, inclusiv de ameninţare, ca să-l aleagă (pe Răzvan Popescu, n.r.) imediat, pe 13 septembrie 2007. El a comentat: «Când telefoanele sunt închise, sunt independenţi. Dar când sunt chestiuni importante la mijloc, aflăm clar cu cine votăm»”, notează diplomaţii americani, adăugând că, potrivit lui Trandafir, din cauza legăturilor politice, îi va fi foarte dificil lui Popescu să-l sancţioneze pe Sassu.

Trandafir a descris TVR drept „foarte independentă” în perioada 2005 – 2007, adăugând însă că fuseseră înregistraţi paşi înapoi. Tot Trandafir a mai spus că Bogdan Olteanu s-a plâns la 15 octombrie 2007 că un material de pe TVR fusese favorabil avioanelor F16. Trandafir a respins acuzaţiile ca fiind lipsite de fundament şi a explicat că neînţelegerea a început după o dispută între Culcer şi Bogdan Olteanu.

1 comentariu

u s 30-03-2011 - 00:15

Taraturi.
Oricum CNA, mizeria asta, trebuie desfiintat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult