Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE

Zgonea: Nu există motive pentru convocarea CE

scris de A.H.
239 Afisari

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat niciun tratat la nivel european.

„Din punctul meu de vedere, nu există nicio problemă de legalitate şi constituţionalitate în România şi nu există niciun motiv ca să fie convocată Comisia Europeană, pentru că România nu a încălcat nici Tratatul UE, nci tratatele UE”, a spus Zgonea pentru Mediafax.

El a precizat că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

„Pe cale de consecinţă, nu văd motivele (convocării – n.r.). Aştept un comunicat al doamnei Reding – sub umbrela cărui articol din Tratat poate convoca Comisia Europeană şi care sunt motivele, pentru că trebuie să le prezinte”, a spus Zgonea.

Comisia Europeană se va reuni săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situaţia politică din România, afirmă comisarul UE al Justiţiei, Viviane Reding, citată de AFP.

„În aceste zile vor fi foarte multe manipulări de presă, interpretări şi traduceri ale cuvintelor din limba engleză în limba română, după cum fiecare agenţie de presă, fiecare post de televiziune şi radio va avea un partizanat. Cred că acest moment este un test pentru democraţia românească, dacă au capacitatea de a nu induce panică în rândul cetăţenilor din România”, a spus Zgonea.

El a recomandat jurnaliştilor să verifice informaţiile înainte de a le publica.

El a mai menţionat că acest tip de anunţuri, cum este cel făcut de Viviane Reding, trebuie văzute din perspectiva luptei politice dintre familiile politice europene.

„Şi aceste comunicate trebuie văzute în această poziţie. Nu cred că există vreo problemă pentru Româna. Sunt încrezător şi am avut discuţii pe canalele Parlamentelor naţionale, iar Parlamentele naţionale şi conducătorii lor, cei care înţeleg politica naţională, ştiu că România a respectat toate principiile democratice şi angajamentele pe care le-a făcut, iar procesul de suspendare al preşedintelui şi procesele premergătoare sunt în limita legalităţii şi constituţionalităţii în România”, a spus Zgonea.

Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea faţă de situaţia din România, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agenţiei italiene ANSA.

6 comentarii

Brazzaville 12-07-2012 - 06:50

Doamne, cat tupeu de shmecherash de Dambovita.

Toma 12-07-2012 - 09:31

in opinia sa de „profund iliescian „…

Nici mineriadele n-au existat ,nici mortii din decembrie ….

LOVITURA DE STAT ;PUCI ;DEZMEMBRAREA STATULUI DE DREPT ;

INSTALAREA NOULUI EMANAT ANTONESCU LA COTROCENI IN MOD FRAUDULOS ::::TOATE CANCELARIILE EUROPENE AU INTELES ADEVARUL :…AU PRIMIT SI PRIMESC MESAJE CLARE TOVARASI DIN USL NOUL FSN !

Dezinformarea voastra nu valoreaza NIMIC !

Toma 12-07-2012 - 09:31

EUROPA FACE ZID IN FATA BARBARIEI USL NOUL FSN !

Europeanuul 12-07-2012 - 09:59

Voi ati deformat mesajele. Apelul liderilor Europeni este adresat (si valabil) pentru ambele parti 😉

Toma 12-07-2012 - 09:32

CARACATIȚA CORUPȚIEI. USL a activat reţeaua din justiţie a lui Cătălin Voicu

Europeanuul 12-07-2012 - 11:00

Vrei sa insinuezi ca romanii se bucura de o justitie independenta, impartiala si statul de drept a fost respectat?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult