Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Zile de foc pentru PSD la malul mării

Zile de foc pentru PSD la malul mării

scris de B.C.R
21 afisari

Liderii PSD vor analiza, vineri şi sâmbătă, în staţiunea Neptun, activitatea miniştrilor social-democraţi după şapte luni de mandat şi va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală.

Două zile de foc pentru PSD la malul mării. Conducerea lărgită a partidului lui Dragnea se mută la Neptun

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat la malul mării conducerea centrală a partidului, împreună cu preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului.

Liderii social-democraţi vor îmbina în staţiunea Neptun, pe parcursul a două zile, reuniuni formale cu mai multe „sesiuni” de socializare. Dacă ziua de vineri este rezervată, în principal, discuţiilor informale între liderii PSD, deciziile politice vor fi luate în cursul zilei de sâmbătă.

Surse din conducerea PSD au declarat pentru MEDIAFAX că prim-ministrul va face o prezentare, sâmbătă, în şedinţa CExN al PSD de la Neptun, a gradului de îndeplinire de către ministere a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanţului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcţioneze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele şapte luni de mandat, sunt: Finanţele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuţ Andruşcă), Tineretul şi Sportul (Ioana Bran), Cercetarea şi Inovarea (Nicolae Burnete), Educaţia (Valentin Popa) şi Cultura (George Ivaşcu).

Social-democraţii vor avea, la Neptun, şi o primă discuţie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale, au spus surse din conducerea PSD pentru MEDIAFAX.

Grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat se vor reuni şi ele, tot sâmbătă, la Neptun, într-o şedinţă destinată stabilirii priorităţilor legislative în noua sesiune parlamentară convocată pentru ziua de luni, 3 septembrie.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, miercuri, întrebată dacă simte tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus” în acest sens dar nu vrea să se alăture celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 21 august, că este nemulţumit de unii miniştri. În schimb, liderul PSD s-a declarat mulţumit de activitatea premierului Viorica Dăncilă.

„Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandate. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie şi cu o inflaţie negativă. Nu a avut experienţă administrativă doamna Dăncilă, dar a învăţat repede cum să conducă un guvern şi o face din ce în ce mai bine”, a declarat Dragnea la Antena 3.

Dragnea a mai spus că nu se va discuta în şedinţa CEx despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, cea care a cerut, pe 14 august, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat să se retragă din fruntea partidului, altfel PSD va pierde guvernarea, precum şi pregătirea unui guvern de „super profesionişti”. Andronescu a precizat în scrisoare că PSD trebuie să salveze atât ţara cât şi partidul „de la un dezastru major” spre care se îndreaptă „vertiginos”.

De asemenea, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că sunt lideri ai partidului care cer proteste „la poarta lui Iohannis”, precizând că „este o fierbere în partid” şi că acest lucru va fi decis în Comitetul Executiv Naţional de la Neptun.

Social-democraţii vor aborda probabil, şi alte teme, precum noua lege a pensiilor, oportunitatea suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, data organizării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi forma finală a legii off-shore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS