Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ziuaveche.ro sustine declararea intereselor jurnalistilor

ziuaveche.ro sustine declararea intereselor jurnalistilor

scris de Ziua Veche
0 afisari

Senatorul PDL Iulian Urban (foto) propune ca jurnalistii sa fie obligati prin lege sa depuna la Agentia Nationala de Integritate o declaratie de interese, demers sustinut de redactia ziuaveche.ro. Masura este cuprinsa intr-un proiect de modificare a Legii privind infiintarea, organizarea si functionarea ANI, ce urmeaza a fi promovat de parlamentarul democrat-liberal. Desi Urban e de parere ca nefiind platiti din bani publici jurnalistii nu pot fi obligati sa-si declare averile, ziuaveche.ro considera ca primenirea jurnalismului romanesc nu poate avea loc fara acest demers.

 

 

Scopul declarat al acestei initiative legislative este probarea integritatii morale a jurnalistilor, a sustinut marti Urban. „Nu vad o explicatie pentru care jurnalistii, formatorii de opinie, cei care se manifestă in spatiul public nu ar fi dispusi, daca tot vorbim de transparentizarea activitatii jurnalistice din Romania, sa depuna declaratii de interese. Nu se pune problema declararii averilor, pentru ca nu sunt platiti din bani publici”, a explicat Urban. El a tinut sa precizeze ca daca proiectul sau va fi acceptat este posibil sa aiba loc  „o primenire a jurnalismului romanesc”.

Garantie pentru consumatorul de presa

„Atat timp cat am avut o multime de suspiciuni, mai ales ca, in ultima vreme, campania electorala a scos la iveala tot felul de ciudatenii, tot felul de oameni care sunt in consilii de administratie, pe la firme, care au tot felul de interese, care sustin o grupare dintr-un partid impotriva alteia, un partid impotriva altuia, haideti sa mergem toti cu o forma de transparenta a acestei activitati. (…) O declaratie de interese nu face rau absolut nimanui si in momentul de fata in Romania va fi o garantie in plus pentru consumatorul de presa”, si-a argumentat senatorul initiativa. El a mentionat ca declaratia de interese ar urma sa se depuna, conform legii, la seful departamentului de resurse umane, sanctiunile fiind cele cuprinse in lege.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS