Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Zsolt Semjen a discutat la Bucuresti cu Traian Basescu despre presedintia ungara a UE

Zsolt Semjen a discutat la Bucuresti cu Traian Basescu despre presedintia ungara a UE

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Presedintele Traian Basescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Zsolt Semjen, vicepremier in guvernul de la Budapesta, seful statului apreciind, in debutul convorbirilor, ca vizita acestuia este legata mai ales de presedintia rotativa a UE, pe care o va detine Ungaria in prima parte a anului viitor.

Cred ca vizita dumneavoastra este in primul rand legata de interesul pe care il aveti si il avem si noi pentru presedintia maghiara a Uniunii in prima parte a anului viitor”, a precizat seful statului, citat de Agerpres. Traian Basescu i-a urat bun venit liderului ungar, iar Zsolt Semjen i-a transmis presedintelui salutari din partea premierului Viktor Orban. De altfel, vicepremierul Semjen a precizat in debutul intalnirii ca intelege si el cateva cuvinte in limba romana, invatate de la mama si bunica lui. A adaugat ca mama lui s-a nascut la Bucuresti, dar dupa cel de-al doilea razboi mondial s-a mutat in Ungaria.

Vicepremierul Ungariei efectueaza o vizita oficiala in Romania, la invitatia viceprim-ministrului Marko Bela. Programul sau contine intalniri cu premierul Emil Boc, cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel. Vicepremierul Guvernului Ungariei se va afla sambata si duminica in judetele Covasna, Cluj si Alba, unde va avea intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale si reprezentanti ai cultelor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS