Acasa Actualitate-Interna Polonia: Ministerul Justiţiei propune interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale

Polonia: Ministerul Justiţiei propune interzicerea totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale

scris de Misu Andrei
90 Afisari

Ministerul Justiţiei polonez a propus joi o interzicere totală a adopţiei de copii de către cuplurile homosexuale, informează dpa, citată de Agerpres.

„Deşi respectăm dreptul oamenilor cu orientare sexuală diferită, trebuie mereu avută în vedere o valoare superioară, care este binele copilului, indică o declaraţie a ministerului citat.

Noua lege ar urma să umple o lacună juridică, care nu interzice complet adopţia copiilor de către o persoană care se află într-o relaţie cu un partener de acelaşi sex, a declarat ministrul fără portofoliu Michal Wojcik într-o conferinţă de presă.

Deocamdată propunerea legislativă nu a fost trimisă parlamentului de la Varşovia.

Polonia nu recunoaşte căsătoriile între persoane de acelaşi sex şi nici parteneriatele civile între acestea, iar Constituţia poloneză defineşte căsătoria drept uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Ministrul Justiţiei: Propunerea reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze

Propunerea reflectă opiniile celei mai mari părţi a societăţii poloneze, a afirmat ministrul justiţiei Zbigniew Ziobro.

Potrivit unui sondaj realizat în 2019 de institutul IBRiS, la solicitarea cotidianului Rzeczpospolita, peste 70% dintre polonezi se opun adopţiei copiilor de către cuplurile de acelaşi sex, doar 16% dintre polonezi fiind de acord cu acest tip de adopţii.

Ministrul Zbigniew Ziobro este un reprezentant al aripii dure a majorităţii guvernamentale, susţinând printre altele retragerea Poloniei din Convenţia de la Istanbul privind violenţa domestică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult