Acasa Actualitate-Interna Precizări importante despre un document intern al autorităților care prevede limitarea deplasărilor

Precizări importante despre un document intern al autorităților care prevede limitarea deplasărilor

scris de Misu Andrei
232 afisari

Grupul de Comnicare Strategică anunță că au fost sesizate autoritățile în legătură cu un document care circulă în spațiul online, atât pe site-uri de știri cât și pe grupuri de whatsapp, în care sunt anunțate măsuri drastice de limitare a deplasărilor. „Este un document de lucru (DRAFT), care este analizat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific, organism în subordinea CNSSU. NU este un document aprobat la nivelul Grupului de suport tehnico-științific și NU a fost înaintat spre aprobare CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență)”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Draftul conține măsuri stricte de limitarea a deplasărilor populației. Printre ele, deplasare doar până la locul de muncă, dacă activitatea e esențială cu necesitatea unei adeverințe de la angajator, deplasare doar pentru consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături lângă domiciliu, ajutorarea bătrânilor sau alte urgențe cu detalierea traseului.

„Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul  Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele mesuri sa fie luate, amanate sau respinse. (…) Rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari. ”, a scris și șeful DSU, Raed Arafat, pe Facebook.

1 comentariu

neacsum 20-03-2020 - 15:18

Iara autoritatile au fost prinse cu pantalonii in vine. Si acuma o dau la intors ca e un dragt, ca inca nu e aprobat, ca sa asteptam sa murim si dupa aia sa intrebam de ce. Astia chiar nu gandesc deloc deloc. Nu stiu ce sa faca sa se faca ca lucreaza dar o totdau in bara. DOMNILOR GUVERNANTI, OCUPATI VA DE PROCURAREA DE TESTE, AMENAHAREA LOCURILOR DE CARANTINA IN AFARA ORASELOR SI PAZA STRICTA CU SARCINI PRECISE PENTRU JANDARMERIE IN ACEST SENS.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult