Acasa Actualitate-Interna Președintele Băncii Mondiale a venit în prima vizită în România

Președintele Băncii Mondiale a venit în prima vizită în România

scris de Misu Andrei
39 Afisari

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, pe președintele Grupului Băncii Mondiale, David Malpass, la Palatul Cotroceni, a anunțat Administrația Prezidențială. Iohannis și Malpass au discutat despre situația generată de războiul din Ucraina și despre posibila asistență pe care Banca Mondială ar putea să o acorde României.

„Agenda discuțiilor a vizat cu prioritate situația generată de războiul din Ucraina, cu accent pe asistența pe care Banca Mondială ar putea să o acorde autorităților române și țărilor din regiune, în general, în efortul de gestionare a situației refugiaților. De asemenea, a fost discutată nevoia de dezvoltare a parteneriatului dintre Grupul Băncii Mondiale și România, pentru un răspuns cât mai adecvat în raport cu provocările economico-sociale actuale.

Președintele Grupului Băncii Mondiale a subliniat rolul important al României în gestionarea fluxului de refugiați de la granițele țării, inclusiv în privința sprijinului pentru Republica Moldova, și a transmis aprecieri privind modul în care România gestionează situația generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. Astfel, a adus în atenția Președintelui României intenția Băncii Mondiale de a include țara noastră, dar și Republica Moldova, în rândul beneficiarilor sprijinului mobilizat până în prezent de instituția financiară internațională, la nivel global, în contextul războiului din Ucraina.

Președintele României a salutat inițiativa Băncii Mondiale de a sprijini eforturile naționale și a subliniat, totodată, faptul că obiectivul țării noastre este trecerea la un model economic competitiv, sustenabil și incluziv. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a menționat că prioritățile României vizează utilizarea cât mai eficientă a fondurilor europene, investițiile în dezvoltarea capitalului uman, sprijinirea economiei viitorului și a dezvoltării piețelor, precum și securitatea energetică, care a devenit imperativă în condițiile actuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS