Acasa Actualitate-Interna Prețul benzinei a scăzut sub 8 lei pe litru

Prețul benzinei a scăzut sub 8 lei pe litru

scris de Misu Andrei
68 Afisari

Ieftinire importantă la pompă. Liderul pieței de distribuție a carburanților a ieftinit joi și benzina și motorina cu 13-15 bani pe litru. De la începutul lunii, carburanții s-au ieftinit cu 7-8%, dacă includem aici și reducerea de preț de 50 de bani, suportată jumătate de Guvern, jumătate de companii.

Astfel, prețul plătit efectiv de români pentru benzină, după aplicarea reducerii pe bonul fiscal, a coborât la stațiile Petrom sub 8 lei pe litru, iar pentru motorină este undeva la 8 lei și 50 de bani pe litru. Prețuri similare erau și la MOL.

Potrivit Asociației Energia Inteligentă, ieftinirile de la pompă se datorează scăderii cotațiilor țițeiului și produselor petroliere, dar și a scăderii cursului leu/dolar. Alte elemente importante care au determinat această situație sunt legate de creșterea capacității de procesare prin reluarea funcționării unor mari rafinării din regiune, precum cea a OMV de lângă Viena.

Săptămâna trecută, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24, că în contextul în care barilul de petrol a ajuns la o cotație echivalentă cu cea de dinaintea izbucnirii războiului din Ucraina, se așteaptă ca „benzinăriile să fie corecte cu românii”.

„Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină. Ar trebui să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu prețul la benzină și apoi cu prețul la motorină”, a spus atunci ministrul, care a adăugat că „așa ar fi corect, așa ar trebui să procedeze rețelele mari de benzinării, care ar trebui să fie corecte cu românii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult