Acasa Actualitate-Interna Prezența fizică s-a interzis și la școlile private

Prezența fizică s-a interzis și la școlile private

scris de Misu Andrei
118 afisari

Cursurile nu se vor putea desfășura fizic în școlile private, după ce situația acestora a fost clarificată luni. Aceste unități de învățământ își vor putea desfășura orele online, dacă doresc.

Raed Arafat

„În ceea ce privește școlile private, situația a fost prevăzută în hotărârea CNSU, dar nu s-a translatat în hotărârea de guvern.

Acum, hotărârea de guvern prevede că activitatea cu prezență fizică se suspendă pentru preșcolari și elevi în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie în unitățile particulare de învățământ.

Prezența fizică este interzisă, nimeni nu oprește școlile private să facă ore online. Nu am cum să spun școlilor private să nu țină cursurile online.

Este aplicabil imediat de la ieșirea HG”, a precizat, luni, șeful DSU, Raed Arafat.

„Nu e discriminare, e abordare diferită. Și școlile private pot da vacanță și să decidă când fac recuperare. Dacă nu dau vacanță, nu fac recuperare”, a adăugat Arafat.

Guvernul s-a reunit luni într-o ședință pentru a remedia neînțelegerea referitoare la vacanța instituțiilor școlare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor și în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a mai fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a dat naștere la confuzii. Ministrul finanțelor, Dan Vîlceanu, a declarat duminică seara la Digi24 că a fost vorba despre o „scăpare”, o „greșeală” care va fi remediată, dar articolul din decizia CNSU e „foarte clar”, astfel că de marți, și școlile private vor putea intra în vacanță.

„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezența fizică din școlile și grădinițele private. Se suspendă prezența fizică înseamnă că școlile private pot organiza sau vacanță, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educației a avut datoria și a reglementat vacanța în unitățile de stat”, a declarat duminică și Sorin Cîmpeanu, ministrul educației. Drept urmare, conform reglementărilor care sunt în vigoare în prezent, școlile private au rămas luni deschise.

2 comentarii

?????? 26-10-2021 - 09:04

@ Deci, dacă prin vaccinarea se obține o creștere a nivelului hormonilor masculini la ambele sexe care contribuie la sporirea pilozităților și a trăsăturilor masculine chiar și la femei, cu diverse consecințe despre stările de spirit și reproducerea speciei, însă, bineînțeles că sănătatea este mai importantă și cu prioritate în formarea deciziilor de către fiecare persoană, ?

?????? 27-10-2021 - 09:21

@ Au băgat ăștia la Senat supravegherea angajaților de STS, cu certificatul verde, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult