Acasa Actualitate-Interna Prima asumare de răspundere a Guvernului Orban.

Prima asumare de răspundere a Guvernului Orban.

scris de Misu Andrei
79 Afisari

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi cele trei proiecte pentru care urmează să-şi asume răspunderea în Parlament, respectiv pentru modificarea legilor justiţiei şi a OUG 51 şi pentru adoptarea Legii plafoanelor.

”În şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament. Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiţiei, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraţilor, despre creşterea vechimii pentru accederea la INM a magistraţilor şi despre situaţiile legate de completele de judecată din trei. Având în vedere disfucţionalităţile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiţie Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament”, a declarat Ionel Dancă, citat de Mediafax.

El a precizat că al doilea proiect de lege este cel care vizează transportul rutier intrajudeţean pentru a rezolva problema transportului şcolar.

”Soluţia adoptată este aceea de a permite actalilor operatori care deţin licenţe de transport să preia copii şcolari şi persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi”, a adăugat Dancă.

El a mai spus că cea de-a treia lege pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea este cel al plafoanelor bugetare pentru 2020, proiect care va fi trimis miercuri în Legislativ.

”Este o necesitate absolută adoptarea acestui proiect pentru că este absolut vital ca până la finalul anului să avem proiectul de buget pentru 2020. Este un proiect de act normativ în baza căruia urmează ca autorităţile locale să-şi elaboreze propriile bugete şi să dea drumul la proiectele de investiţii”, a mai spus Ionel Dancă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult