Acasa Actualitate-Interna Primăria Capitalei deschide 5 centre unde părinții pot să își lase copiii sub 12 ani pe perioada vacanței

Primăria Capitalei deschide 5 centre unde părinții pot să își lase copiii sub 12 ani pe perioada vacanței

scris de Misu Andrei
102 Afisari

Părinții din București care nu pot sta acasă cu copiii mai mici de 12 ani în vacanța prelungită de primăvară îi pot lăsa în mai multe centre de supraveghere pe care le organizaează Primăria Capitalei, a anunțat joi primarul Nicușor Dan. În București vor funcționa cinci astfel de centre, unde pot fi supravegheați 1.200 de copii.

Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi…

„Primăria Capitalei vine cu soluții pentru părinții bucureșteni cu copii sub 12 ani, care au dificultăți în a găsi supraveghere pentru copiii lor în luna de vacanță care urmează. Am discutat despre acest lucru cu Violeta Alexandru, deputată de București, cu Liliana Fedorca, directoarea executivă a Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din primărie și cu Diana Mardarovici, consilieră generală în CGMB.

Timp de două săptămâni, între 12 și 23 aprilie 2021 (perioadă de vacanță suplimentară față de vacanța școlară inițială), primăria va pune la dispoziție 5 locații, unde vor putea fi supravegheați în total circa 1.200 de copii.

Aceste locații sunt: Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal), hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6), Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6), Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent) și sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4)”, a anunțat primarul Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

El spune care sunt activitățile care vor fi făcute cu copiii și dă asigurări că regulile sanitare vor fi respectate.

„Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală. Se vor respecta riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei”, a mai precizat primarul.

De asemenea, el atrage atenția că centrele sunt pentru copiii ai căror părinți nu pot munci de acasă (telemuncă) și trebuie să meargă la serviciu.

„E de precizat că această soluție e deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu. Informații suplimentare despre program vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult