Acasa Actualitate-Interna Primăria Capitalei începe campania de dezinsecţie împotriva căpuşelor şi ţânţarilor

Primăria Capitalei începe campania de dezinsecţie împotriva căpuşelor şi ţânţarilor

scris de Misu Andrei
56 afisari

Primăria Municipiului Bucureşti a demarat în Capitală campania de combatere a căpuşelor şi larvelor de ţânţari. Pentru combaterea larvelor de ţânţari au fost prevăzute şase tratamente, care se vor realiza etapizat, în perioada aprilie – noiembrie, informează Agerpres, care citează un comunicat al primăriei.

Astfel, se va interveni, cu 65 de pompe de mână, pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apă şi canal administrat de ApaNova, dar şi în reţeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, locuri în care se întâlnesc, cu predilecţie, larvele de ţânţari, precizează aceeaşi sursă.
„Pentru a putea combate eficient apariţia populaţiei de ţânţari precum şi pentru a împiedica dezvoltarea coloniilor de larve, Compania Municipală Eco Igienizare solicită sprijinul cetăţenilor şi al firmelor care au în administrare terenuri şi spaţii virane să se asigure că nu există acumulări de apă şi să evite păstrarea rezervoarelor cu apă şi deşeuri pe proprietăţi”, se menţionează în comunicatul Primăriei Capitalei.
În ceea ce priveşte combaterea căpuşelor, pentru anul în curs au fost prevăzute 5 tratamente, care se vor realiza, de asemenea, etapizat, în perioada aprilie – iunie.
Astfel, se va interveni cu insecticid, pe timpul zilei, cu ajutorul a 40 de atomizoare cu ceaţă rece şi a 12 echipamente ULV (Ultra LowVolume) în toate parcurile şi spaţiile verzi din Bucureşti, precum şi pe spaţiile verzi din proximitatea blocurilor de locuinţe, arată PMB.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult