Acasa Actualitate-Interna Primăria Capitalei va achiziționa 22 de troleibuze noi prin PNRR

Primăria Capitalei va achiziționa 22 de troleibuze noi prin PNRR

scris de Misu Andrei
43 Afisari

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, printr-o postare publicată pe Facebook că proiectul pentru cumpărarea a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, conform Agerpres.

(foto: ratb.stfp.net)

Un nou proiect cu finanţare prin PNRR a fost aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Este vorba despre achiziţia a 22 de troleibuze noi, cu autonomie extinsă. Suma care a fost aprobată este de 55.234.353 lei (fără TVA). Acestea se adaugă altor 100 de troleibuze pe care le vom achiziţiona cu bani de la Fondul de Mediu, pentru care Primăria Capitalei are deja licitaţia în desfăşurare„, se arată în postarea publicată pe Facebook de Nicușor Dan.

Edilul anunța în luna mai că a înaintat solicitarea de finanțare pentru cumpărarea prin PNRR a 22 de troleibuze noi.

Suma pe care o solicităm e de 11,2 milioane euro (fără TVA), bani cu care vom cumpăra troleibuze moderne, cu autonomie extinsă (deci care pot funcţiona şi cu baterii pentru un număr de kilometri). E un proiect foarte important pentru înnoirea parcului de troleibuze, care acum are o vechime medie de 18 ani şi jumătate şi care, tocmai din cauza vechimii, s-a redus în ultimii 5 ani cu aproape un sfert. Investim în transportul modern, nepoluant, pentru o mobilitate mai bună şi confort sporit în Bucureşti„, anunţa Nicușor Dan, pe Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult