Acasa Actualitate-Interna Primii pacienți internați la spitalul militar construit în curtea Institutului Ana Aslan

Primii pacienți internați la spitalul militar construit în curtea Institutului Ana Aslan

scris de Misu Andrei
83 afisari

Spitalul militar special construit în curtea Institutului „Ana Aslan” din Otopeni pentru tratarea cazurilor de Covid-19 a primit primii șapte pacienți cu coronavirus, anunță Ministerul Apărării într-un comunicat.

sursa MAPN.RO

Spitalul, care funcționează ca secție externă a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central, poate primi un număr cuprins între 40 și 70 de pacienți adulți diagnosticați cu forme ușoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

Prin procedurile stabilite, spitalul FMT ROL 2 va prelua pacienți de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportați cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple.

Spitalul de la Institutul Ana Aslan are în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare. Unitatea a fost ridicată de miliatri și a devenit funcțională la sfârșitul lunii martie.

Îîn incinta Institutului de Geriatrie și Gerontologie „Ana Aslan” Otopeni este acreditată și funcționează și o tabără cu peste 130 de spații de cazare destinată formelor ușoare și medii pentru pacienții infectați cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcționează Unitatea de Primiri Urgențe și se regăsesc spațiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult