Acasa Actualitate-Interna Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie. Se vor face două doze, la interval de 21 de zile

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie. Se vor face două doze, la interval de 21 de zile

scris de Misu Andrei
107 afisari

Primul român ar putea fi vaccinat anti-Covid în 27 decembrie, aceasta fiind data la care cel mai probabil ar urma să fie demarată campania în România. Campania de vaccinare anti-Covid în România va începe cel mai probabil în 27 decembrie, cu personalul din cele zece spitale din linia întâi.

În țară vor fi aproximativ 900 de centre de vaccinare și șapte centre de depozitare: Institutul Cantacuzino și cele șase spitale militare.

România are nevoie de doze pentru 10,7 milioane de persoane.

Prima tranșă de vaccin va fi de 10.000 de doze, iar primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale.

Dintr-un flacon se vor vaccina cinci persoane. Persoanele care vor să se vaccineze trebuie să aibă peste 16 ani.

Fiecare persoană va face două doze de vaccin la distanță de 21 de zile.

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță, a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul militar.

El a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult