Acasa Actualitate-Interna Primul spectacol-test din București va fi în 15 mai la Teatrul Național

Primul spectacol-test din București va fi în 15 mai la Teatrul Național

scris de Misu Andrei
96 afisari

În 15 mai va avea loc primul spectacol- test din București la care spectatorii nu vor fi nevoiți să poarte masca de protecție, dacă sunt vaccinați. Este vorba despre piesa de teatru „Dineu cu proști” care va fi jucată pe scena Teatrului Național. Singura condiție pentru spectatori va fi să le lase organizatorilor datele personale. Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, a declarat pentru Digi24 că biletele se vor cumpăra online, iar la intrare fiecare spectator va prezenta buletinul de identitate.

El și-a exprimat speranța că întreaga sală mare va fi plină. Întrebat dacă spectatorii vor purta mască, Ion Caramitru a răspuns că „doar dacă vor.”

În urmă cu o lună, ministrul Culturii declara pentru Digi24 că se lucrează la două programe-pilot, inspirate de cele aplicate deja în alte țări din Occident. Mai exact, la spectacole să fie permis accesul persoanelor testate, vaccinate sau care au trecut prin boală. Opera Națională și Teatrul Național din București vor fi incluse în aceste programe, a spus atunci ministrul Bogdan Gheorghiu.

„Vor fi testați doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală și s-au imunizat”, a mai spus ministrul, cu referire la programele pilot din țara noastră.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult