Acasa Actualitate-Interna Problema cu locurile la ATI în București a fost rezolvată

Problema cu locurile la ATI în București a fost rezolvată

scris de Misu Andrei
43 afisari

Locurile la terapie intensivă în București au fost suplimentate, a declarat premierul Ludovic Orban, care a confirmat faptul că a existat o problemă  la unitățile medicale din Capitală, rămase fără paturi ATI. 

Primul Ministrul a explicat într-o declarație de presă că au fost probleme în Bucureşti cu locurile la terapie intensivă şi a trebuit ca unii pacienţi să fie mutaţi în alte spitale, dar s-au luat măsuri de creştere constantă a capacităţii de tratare, notează Agerpres.

„Am un raport care arată, pe de o parte, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă care a fost realizată de autorităţi şi, de asemenea câteva elemente de creştere a capacităţii în continuare. Obiectivul nostru e să creştem constant capacitatea de tratare a pacienţilor, atât în secţiile de terapie intensivă, cât şi în secţiile normale. Avem o problemă în Bucureşti, e adevărat, dar deja s-au luat decizii. Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi şi 30 de paturi la secţia de terapie intensivă. De asemenea, s-a pus în funcţiune tirul la Spitalul Nasta, Spitalul Malaxa va intra în cursul acestei săptămâni în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, avem ca obiectiv creşterea capacităţii şi în spitalele care au fost până în prezent: la Matei Balş, la Babeş, la Witting, la Spitalul Judeţean Ilfov. (…) S-a făcut o analiză pe fiecare regiune şi sunt identificate soluţii de creştere a capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă”, a precizat Orban.

Întrebat despre problemele de la unităţile medicale din Bucureşti, Orban a spus că au fost dispuse măsuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult