Producătorii, obligați să limiteze acizii grași | Ziua Veche
Acasa Actualitate-Interna Producătorii, obligați să limiteze acizii grași

Producătorii, obligați să limiteze acizii grași

scris de Misu Andrei
28 afisari

Președintela Klaus Iohannis a promulgat miercuri o lege cu impact major în industria alimentară. Producătorii vor fi obligați să limiteze drastic acizii trans din alimente. Maximum două grame la 100 de grame de grăsime din conținut. Sunt cele mai dăunătoare grăsimi care se găsesc în margarină, fast-food, mezeluri, produse coapte precum biscuiții și prăjiturile.

Grăsimile de tip trans sunt obţinute printr-un procedeu chimic, numit hidrogenare, din uleiurile vegetale. Cu ajutorul lor produsele alimentare au o perioadă de valabilitate mai lungă. Partea proastă este că sunt extrem de nocive pentru organism: cresc riscul de boli cardio-vasculare, diabet de tip doi şi cancer.

Producătorii apelează îndeosebi la acizii grași trans nesaturați pentru că aceștia prelungesc termenul de valabilitate al produselor și le conferă un aspect plăcut. Pe piața europeană sunt produse cu peste 40 la sută acizi grași trans. În special, acest lucru se întâmplă în sud-estul Europei.

Acizii graşi trans se găsesc în cantitate mare în produsele prăjite şi cele de patiserie. Dar şi în cipsuri, napolitane, biscuiţi cu cremă, popcorn şi în unele tipuri de margarină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult