Acasa Actualitate-Interna Profesorul Horațiu Moldovan: Am trecut de vârf. Vom putea face concedii, dar…

Profesorul Horațiu Moldovan: Am trecut de vârf. Vom putea face concedii, dar…

scris de Misu Andrei
87 afisari

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat la Digi24 că cifrele oficiale privind evoluția pandemiei în România arată că am trecut de vârf. Suntem pe pantă descendentă, a spus Moldovan, care a adăugat că românii vor putea merge în concediu, dar cu respectarea măsurilor de prevenție.

„Am trecut de vârf. Vârful a fost o fază de platou. În ultimele zile se constată o clară descreștere de la zi la zi. Sunt 166 de pacienți la terapie intensivă, doar 20% sunt ventilați mecanic. Suntem pe pantă descendentă”, a spus Moldovan.

Întrebat în legătură cu teoria medicului italian că virusul nu mai există – afirmație care a generat o serie de controverse – secretarul de stat în MS a afirmat că este evident că și România se află într-o zonă mai confortabilă a evoluției virusului, care se suprapune cu evoluția sezonieră a infecțiilor virale respiratorii.

„Ne așteptăm în sezonul cald, prin similitudine cu alte afecțiuni virale, să avem o virulență scăzută a acestei epidemii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult