Acasa Actualitate-Interna Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

scris de Misu Andrei
75 Afisari

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Potrivit estimărilor meteorologilor, în prima parte a intervalului 14 – 27 februarie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, urmând ca după 18 februarie frigul și precipitațiile să revină în cea mai mare parte din țară. 

Vreme ploiasă de Paste

Vremea în BANAT

Media maximelor termice va crește de la 10 grade în prima zi, la 13 grade în cea de a doua, apoi nu se va modifica semnificativ, pentru ca din data de 20 februarie și până în 23 februarie să scadă și să ajungă la 7…8 grade. O ușoară încălzire a vremii se va resimți din nou, în zilele care vor urma. Media minimelor termice va fi în creștere de la -1 grad în prima dimineață, până la 4 grade în jurul datei de 18 februarie, apoi trendul va fi în general de scădere, iar din data de 24 februarie se va situa din nou sub pragul de îngheț. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie și din nou în jurul datei de 22 februarie.

Vremea în CRIŞANA

În primele două zile de prognoză vremea se va încălzi, astfel că în data de 15 februarie media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 12 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni temperaturile diurne nu vor mai avea variații importante, apoi vor scădea ușor și treptat, iar în 23 februarie media lor nu va mai depăși 6…8 grade. Va urma un proces lent de încălzire ușoară. Media minimelor termice va crește de la -2 grade în prima dimineață, până la 3…4 grade în cea din data de 16 februarie. Nu vor mai fi oscilații semnificative în următoarele trei zile, dar din 20 februarie valorile termice minime vor scădea din nou, iar cea mai rece dimineață va fi cea de 24 februarie, când media lor va coborî sub -3…-4 grade. În ultimele zile temperaturile nocturne vor crește treptat, iar la final se vor apropia de pragul de îngheț. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în 17 februarie și în zilele de 21 și 22 februarie.

Vremea în TRANSILVANIA

Vremea se va încălzi până spre finalul primei săptămâni de prognoză, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul valorii de 10 grade, iar a minimelor va fi de 1…3 grade. Va urma o răcire treptată, care se va încheia în jurul datei de 23 februarie. În această zi maximele termice vor atinge în medie 4 grade, iar minimele -6 grade. În zilele care vor urma, atât media maximelor cât și a minimelor de temperatură vor crește spre 7, respectiv -4 grade. După data de 15 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Vremea în MARAMUREŞ

Până în jurul datei de 18 februarie vremea se va încălzi treptat; media maximelor va ajunge la 8…9 grade, iar a minimelor la 2…3 grade. În următoarele aproximativ 5 zile se va răci cu 5…6 grade, apoi, până la finalul intervalului de prognoză se va încălzi din nou, astfel că media maximelor termice va ajunge să depășească 6 grade, iar a minimelor -3…-2 grade. După data de 14 februarie vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai importante în ziua de 17 februarie și în jurul zilei 21 februarie.

Vremea în MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză vremea se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va ajunge să atingă 10…11 grade, iar a minimelor 3…4 grade. Va urma o perioadă în care trendul general va fi de scădere, iar cea mai răcoroasă perioadă va fi în jurul datei de 24 februarie, când maximele termice vor fi în medie de 4…5 grade, iar minimele de -4…-3 grade. Ulterior se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3…4 grade. După data de 16 februarie, temporar, vor fi precipitații aproape în fiecare zi

Vremea în DOBROGEA

Media maximelor termice va crește de la 5 grade în prima zi, până la 12…13 grade în data de 19 februarie. În următoarele 5 zile se va răcori, iar media va scădea cu aproximativ 7…8 grade, apoi se va încălzi din nou pentru ca la finalul intervalului de prognoză să atingă 7…9 grade. Evoluția minimelor termice va fi relativ asemănătoare, cele mai răcoroase dimineți vor fi cele de la începutul intervalului de prognoză, iar cele mai plăcute termic, în jurul datei de 18 februarie. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere după data de 16 februarie.

Vremea în MUNTENIA

Media maximelor termice va fi în creștere până în data de 19 februarie, când se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar a minimelor până în dimineața zilei de 18 februarie, când va atinge 4…5 grade. Va urma o răcorire treptată, astfel că temperaturile maxime vor ajunge să atingă în medie 8 gade, în jurul zilei de 24 februarie, iar cele minime -2 grade. În ultimele zile de prognoză atât maximele cât și minimele de temperatură vor crește din nou, ușor și treptat. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în jutul datei de 17 februarie și după data de 20 februarie.

Vremea în OLTENIA

În prima săptămână de prognoză, atât media temperaturilor maxime, cât și a celor minime va fi, în general, în creștere, până la 14…15 grade, respectiv 4…5 grade. În cea de a doua săptămână trendul va fi, în majoritatea zilelor, de scădere, astfel că, maximele termice vor atinge o medie de cel puțin 7…8 grade, iar minimele de -3…-2 grade. Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în intervalul 17 – 23 februarie.

Vremea la munte

În tot intervalul de prognoză media valorilor termice maxime va avea variații, în general, între -4 și 2 grade, iar a minimelor între -9 și -3 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai însemnate în jurul datei de 17 februarie și a datei de 21 februarie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult