Acasa Actualitate-Interna Pui cu Salmonella in rețeaua de hipermarketuri Metro.Clienții sunt avertizați să nu consume și să returneze produsul

Pui cu Salmonella in rețeaua de hipermarketuri Metro.Clienții sunt avertizați să nu consume și să returneze produsul

scris de Misu Andrei
68 Afisari

Rețeaua de hipermarketuri Metro a anunțat că retrage de pe piaţă un sortiment de pulpe de pui cu spate, după ce a constatat că produsul este infestat cu Salmonella.

Pui cu Salmonella. Un nou pericol alimentar

Reţeaua de hipermarketuri Metro Cash & Carry Romania a anunţat că retrage de la comercializare şi de la clienţi pulpe de pui superioare cu spate, congelate, produse de Superdrob SA, pentru că s-a constatat prezenţa Salmonella enteritidis, potrivit unui anunţ postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Loturile retrase de la comercializare sunt 14221 şi 14421, iar data de expirare a produselor este 23 octombrie 2022. Produsul a fost comercializat în mai multe magazine Metro din Bucureşti, Constanţa, Deva, Galaţi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş.

„În cazul în care aţi cumpărat produsul menţionat, vă rugăm să nu îl consumaţi şi să îl returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 04.02.2022, urmând să primiţi contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, se arată în anunţul retailerului.

Este a doua oară în ultimele luni când Metro retrage de la comercializare produse care aparţin companiei poloneze Superdrob.

În luna noiembrie a anului trecut, retailerul anunţa că a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor pulpe de pui superioare cu spate, congelate, de la producătorul polonez Superdrob SA, din cauza prezenţei Salmonella Enteritidis în aceste produse.

Consumatorii trebuie să fie atenți deoarece infecția cu Salmonella are simptome severe precum febră, greață, vomă și crampe abdominale. Acestea pot fi severe, în special, la copiii mici, vârstnici și persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot apărea între 6 ore și 3 zile de la infectare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult