Acasa Actualitate-Interna Punctaj maxim după rezolvarea contestațiilor in Olt

Punctaj maxim după rezolvarea contestațiilor in Olt

scris de Misu Andrei
105 Afisari

Alte trei medii de 10 au fost acordate, în județul Olt, după rezolvarea contestațiilor depuse de candidații de la Evaluarea Națională. Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina și Școala Gimnazială Rotunda sunt acum pe lista cu elevi cu media maximă.

În județul Olt au fost depuse 270 contestații la Limba și literatura română și 108 la Matematică, în urma reevaluării alți trei elevi primind nota 10 și, astfel, media examenului a devenit și aceasta 10.

Este vorba de doi elevi de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Unuia dintre elevi i-a crescut nota la Limba și literatura română de la 9,50 la 10,00, iar al doilea a primit câștig de cauză atât la Limba română, nota crescând de la 9,50 la 10,00, cât și la Matematică – de la 9,80 la 10,00, și de un altul de la Școala Gimnazială Rotunda, nota acestuia la Matematică a crescut de la 9,90 la 10.

La nivel național, numărul elevilor cu media generală 10 a crescut de la 429 la 466 (237 în anul 2022).

Procentul mediilor peste 5 a crescut în județ foarte puțin, după reevaluarea lucrărilor cu note contestate, de la 74,68%, la 74,8%.

Județul Olt s-a  evidențiat și în acest an într-un mod nedorit, fiind județul cu cea mai slabă prezență la examen, numărul absenților fiind, ca și anul trecut, de peste 10%. La absenți se adaugă alți 322 elevi care nu au reușit să încheie cu bine cursurile clasei de a VIII-a.

Corigenții au șansa, dacă reușesc să-și încheie situația școlară, să se înscrie la școlile profesionale. Pemntru aceleași școli pot opta și elevii cu note foarte mici la Evaluarea Națională.

Odată cu afișarea rezultatelor finale începe și înscrierea efectivă pe locurile libere la liceu.

Primii care află, miercuri, 5 iulie 2023, dacă au fost admiși sunt elevii care au susținut probe de aptitudini, optând pentru licee vocaționale, după această etapă elevii care nu au susținut probe aptitudinale putând completa împreună cu părinții documentele de înscriere, conform opțiunilor lor, la școlile din care provin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult