Acasa Actualitate-Interna Purtarea măștilor în afara locuinței, obligatorie în șase județe din România

Purtarea măștilor în afara locuinței, obligatorie în șase județe din România

scris de Misu Andrei
98 afisari

Autoritățile locale din șase județe au luat până luni dimineață decizia ca oamenii să poarte măști sau alte forme de protecție a căilor respiratorie în afara locuinței. Măsurile diferă în funcție de județ, de exemplu, în Hunedoara fiind în vigoare doar în orașul Simeria deocamdată.


Începând de luni a devenit obligatorie și în Maramureș purtarea măștii de protecție în spaţiul public. Acolo unde nu se poate, pot fi folosite alte materiale de protecţie.
„Prima măsură care devine obligatorie, începând cu data de 6 aprilie 2020, pentru toţi cetăţenii judeţului Maramureş sau pentru cei care tranzitează judeţul face referire la acoperirea feţei (nas, gură) cu mască, inclusiv măşti improvizate sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spaţii publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecţie respiratorie sau nu”, a anunțat Gabriel Zetea, vicepreşedinte Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult