Acasa Actualitate-Interna Purtătorul de cuvânt al BOR, despre Patriarhul Kiril al Rusiei: „Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral”

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre Patriarhul Kiril al Rusiei: „Un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral”

scris de Misu Andrei
166 afisari

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a postat pe pagina sa de Instagram un mesaj prin care îl critică dur pe patriarhul ortodox rus, Kiril, „un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral” care îl susține pe Vladimir Putin, „omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul”.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Foto: basilica.ro

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române a făcut acest comentariu într-un mesaj postat duminică pe pagina sa de Instragram.

Bănescu nu îi numește direct pe patriarhul Kiril și pe președintele rus Vladmir Putin, însă mesajul său este însoțit de o fotografie în care apar cei doi.

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic, care mimează credința în Dumnezeu și patriotismul, este capabil să le comită cu atrocitate:

războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul”, a scris Bănescu.

2 comentarii

Stefan 06-03-2022 - 21:34

Cand si-a dat seama Banescu ( vine cumva de la bani?) de imoralitatea patriarhului orthodox rus? ….Penibil si Banescu asta!

bali 08-03-2022 - 12:57

Este mai putin opulent decit Kiril , curlingaul lui Basinescu si al lui Ghiolbanis, Ciobotea ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS