Acasa Actualitate-Interna Radu Oprea anunță modificarea grilei de impozitare a imobilelor

Radu Oprea anunță modificarea grilei de impozitare a imobilelor

scris de Misu Andrei
64 Afisari

Radu Oprea (PSD) a precizat legat de scandalul majorării impozitelor, că amendamentul depus la Senat care modifică grila de impozitare a imobilelor va fi votat miercuri, iar eventuale modificări vor avea loc la Cameră.

Astăzi la Senat, depus de senatorii coaliţiei, este un amendament care modifică grila de impozitare. Creşte această grilă cu 50% şi permite prin descentralizare autorităţilor locale”, a anunţat senatorul PSD, într-o intervenție la Profit News.

Oprea a explicat că, potrivit amendamentului, autorităţile locale „îşi menţin acel coeficient pe care îl au între 0,8 şi 2%, pentru valoarea taxelor şi impozitelor locale”. „Pot fi cazuri în care taxele locale să crească, pot să fie cazuri în care să scadă, este o decizie pe care pot să o ia fiecare din municipalităţi. Sunt municipalităţi care au 2% în acest moment procentul respectiv, chiar dacă va creşte grila cu 59% pot să ia decizia să scadă acest procent”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Social-democratul a precizat că „este o chestiune care a fost convenită în interiorul coaliţiei, că la un moment dar vor trebui modificate acestea şi este o chestiune pe care o regăsim în PNRR”.

Numai miercuri mai poate fi votată această lege, pentru că vineri se împlineşte termenul pentru adoptare tacită. Cel mai probabil mâine vom avea discuţie în interiorul comisiei şi va fi un vot în plen, miercuri. Dacă în Asociaţia Municipiilor se vine cu un alt punct de vedere şi la Camera Deputaţilor, împreună, colegii din coaliţie, consideră că pot face acea modificare, o pot face. Este o formulă, ce se modifică, baza sau procentele” a mai declarat Oprea.

Oprea a explicat că primarii ar prefera majorarea procentului, care acum este cuprins între 0.8 şi 2% şi nu a grilei de impozitare, cu 50%.

Precizările lui Ciolacu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, întrebat luni cum va fi majorat impozitul pe proprietăţi, că primarii de municipiu au o altă viziune, o altă formulă de calcul, iar Asociaţia Municipiilor din România urmează să facă o propunere în acest sens.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult