Acasa Actualitate-Interna Raed Arafat, despre geamandurile cu cruce: „Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!”

Raed Arafat, despre geamandurile cu cruce: „Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata!”

scris de Misu Andrei
77 Afisari

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a spus, marţi, referindu-se la geamandurile cu cruce roşie distribuite pe litoral, că „ideea este ucisă”. Declarația vine după un val de critici la adresa geamandurilor în formă de cruce donate de Fundația SMURD.

Foto: Facebook/ Raed Arafat

Întrebat, la Palatul Parlamentului, cine a venit cu ideea geamandurilor care au stârnit dezbateri, Arafat a spus: „Pe nişte geamanduri care au fost cinci la număr, puse undeva. Care este problema? De ce faceţi un subiect care este fără obiect? Ideea e ucisă şi s-a terminat. Gata”, potrivit Agerpres.

Foto: gov.ro

Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani. Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult