Acasa Actualitate-Interna Raed Arafat: sunt posibile „scenarii mai grele” și măsuri mai drastice

Raed Arafat: sunt posibile „scenarii mai grele” și măsuri mai drastice

scris de Misu Andrei
68 afisari

Sunt peste 300 de focare de COVID-19 în țară în prezent, a anunțat joi seara, la Digi24, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. El a precizat însă că aceste focare înseamnă și cămine, și azile de bătrâni, și din domeniul industrial, zone care sunt însă controlabile. Nimeni nu poate prezice însă cum va evolua pe viitor boala, mai ales în cazul unor transmisii comunitare, și deocamdată nu pot fi excluse nici „scenarii mai grele”, a avertizat Raed Arafat.

Raed Arafat

Foarte multe dintre cele 300 de focare din țară „sunt focare care sunt foarte limitate, sunt sub control”, a spus Raed Arafat. El a explicat apoi care este diferența între aceste focare, bine delimitate, și cele cu transmisie comunitară, în cazul cărora se impune uneori măsura carantinării unor localități întregi.

„Nimeni nu poate să excludă luarea unor măsuri mai drastice”

El a avertizat însă că „nimeni și nicio țară nu va putea la un moment dat să spună că exclude total luarea unor măsuri mai drastice”, pentru că totul depinde de evoluția epidemiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult