Acasa Actualitate-Interna Rafila: Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme

Rafila: Aș insista pe educare, ca să mergem în vacanță fără probleme

scris de Misu Andrei
38 afisari

Profesorul Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că în următoarea perioadă ar trebui insistat pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei. El a comentat afirmația lui Raed Arafat privind posibila stare de alertă și după 15 iunie prin faptul că acesta își dorește o pârghie administrativă pentru gestionarea eventualelor focare care pot apărea.

„Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. Dr Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spaii închise, spălatul pe mâini.

Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme.

Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult