Acasa Actualitate-Interna Rareș Hopincă, noul prefect al municipiului București.

Rareș Hopincă, noul prefect al municipiului București.

scris de Misu Andrei
70 Afisari

Rareș Hopincă, fostul city manager al Sectorului 5, a fost numit astăzi de Guvern în funcția de prefect al Municipiului București. Postul de prefect a devenit vacant după ce Toni Greblă a preluat funcția de președinte al AEP.

Rareș Hopincă, noul prefect al Municipiului București FOTO: Facebook

„Astăzi, prin Hotărârea Guvernului României, am fost numit în funcția de Prefect al Municipiului București. Mulțumesc Primului Ministru, Marcel Ciolacu, și membrilor Executivului pentru încrederea acordată. Cinstea numirii în funcția de prefect al Capitalei este dublată de o responsabilitate pe măsură în fața cetățenilor Municipiului București, de care înțeleg să mă achit cu seriozitate și implicare”, susține noul prefect al municipiului București, într-o postare pe Facebook.

Rareș Hopincă a subliniat că numirea în funcția de prefect reprezintă „un nou capitol profesional pentru mine și, îmi place să cred, un nou capitol pentru instituția în cadrul căreia îmi voi desfășura activitatea.

„Mulțumesc colegilor din Partidul Social Democrat și tuturor acelora care au încredere în mine. Vă asigur că voi lucra cu aceeași pasiune și determinare ca și până acum și că voi continua să îmi dedic energia și priceperea Bucureștiului și locuitorilor săi”, a adăugat acesta.

Ce avere are noul prefect

Potrivit ultimei declarații de avere, din iulie 2023, Hopincă Rareș deține două apartamente în municipiul București și obiecte de artă și bijuterii de 30.000 de lei.

Noul prefect al municipiului București deține trei fonduri de investiții, dintre care două în euro și unul în dolari, de 10.500 de euro, 300 de euro și 500 de dolari. Social democratul are deschise și trei credite bancare, scadente în 2041, 2028 și 2025 de 52.250 de euro, 38.860,58 de euro și 106.361,20 de lei.

În anul 2022, Rareș Hopincă a încasat o indemnizație de Consilier General de 14.604 de lei, un salariu de 87.047 de lei dintr-un contract individual de muncă și suma de67.247 de lei dintr-un contract de mandat.

Experiența profesională

Rareș Hopincă și-a început cariera în anul 2006 ca special în relații publice și comunicare în cadrul unei societăți comerciale, poziție pe care a ocupat-o până în anul 2012. De asemenea, în perioada 2010-2014 acesta a fost și șef al Departamentului Comunicare Marketing în cadrul unei societăți comerciale.

Începând cu anul 2014 și până în 2016 a fost administrator executiv – director general al unei Societăți Comerciale cu Acționariat Public. Urmând ca în perioada 2016-2017 să fie director general al unei societăți comerciale.

În anul 2017, Rareș Hopincă a fost numit director general în cadrul Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, iar din 2018 a ocupat funcția de coordonator program de asistență tehnică Banca Mondială în cadrul aceleiași instituții.

Noul prefect a fost city manager al Sectorului 5 în perioada 2018-2020, urmând ca din anul 2021 să fie consilier din partea PSD în cadrul Consiliului General al Municipiului București.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult