Acasa Actualitate-Interna Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noile restricții care ar urma să fie introduse

Rata de infectare în București a ajuns la 6,33. Noile restricții care ar urma să fie introduse

scris de Misu Andrei
71 afisari

Rata de infectare cu Covid-19, calculată la 14 zile, a ajuns la 6,33 la mia de locuitori în Capitală, a informat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

În urmă cu o zi, rata de incidență era de 5,57.

Acum o lună, în 29 august, incidenţa Covid-19 în Bucureşti era 0,74 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Conform regulilor, când incidența infectărilor într-o localitate ajunge la 6 la mie, intră în vigoare noi restricții privind carantina de noapte și de weekend.

Astfel, persoanele nevaccinate vor putea circula în weekend doar de la ora 5.00 până la ora 20.00, cu anumite excepții, respectiv cu declarație pe proprie răspundere.

Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, dar trebuie să aibă la ele certificatul verde.

Magazinele se închid la ora 18.00.

Restaurantele și cafenelele la interior, precum și terasele sunt închise, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălile de fitness și bazinele de înot se închid, iar nunțile și botezurile se interzic.

Măsurile se anunță în urma unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care trebuie convocat în 48 de ore, acesta fiind termenul maxim prevăzut de lege. Aceste termen este calculat e ore, de la momentul la care DSP va comunica incidența și va transmite propunerile sale către prefect și Comitetul municipal.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS