Acasa Actualitate-Interna Rata de infectare în București a scăzut sub 1 la mia de locuitori

Rata de infectare în București a scăzut sub 1 la mia de locuitori

scris de Misu Andrei
95 afisari

Rata de infectare în București a scăzut, luni, sub 1 la mia de locuitori, și a ajuns la 0.94, potrivit informațiilor publicate de Direcția de Sănătate Publică. Rata de infectare în București a ajuns luni la 0,94, după ce duminică a fost de 1.06. De atfel, această cifră a scăzut constant în toate zilele din săptămâna trecută.

Scăderea sub 1 la mie a ratei de infectare dă posibilitatea tuturor elevilor din București să meargă fizic la școală. Asta se va întâmpla după ce un ordin de ministru în acest sens va fi semnat. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunța, duminică, faptul că va fi modificat ordinul comun al Ministerului Educației privind funcţionarea şcolilor în funcție de rata de infectare. Astfel, toți elevii vor putea merge fizic la școală a doua zi după scăderea incidenței sub 1 la mie în localitatea în care învață.

„Conform ordinului comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente. Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul Sănătății, luni vom iniția modificarea ordinului comun, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care rata de infectare se modifică în raport cu pragul de 1 la mie”, scria duminică ministrul pe Facebook.

„În acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU”, adăuga el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS