Acasa Actualitate-Interna Recenzarea pe teren începe marți.

Recenzarea pe teren începe marți.

scris de Misu Andrei
85 Afisari

Aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat în prima etapă a recensământului, a anunțat INS. De marți va începe recenzarea pe teren, prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online.

Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință obișnuită a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022, a anunțat luni INS.

Vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.

Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetățenie, care la momentul de referință al recensământului aveau reședința obișnuită în România.

Momentul de referință al recensământului este ora 0.00 din ziua de 1 decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situația la acel moment.

Potrivit INS, până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare, dintre care 8,9 milioane de chestionare valide la nivel de persoană (53,9% în mediul urban și 46,1% în mediul rural), ceea ce reprezintă 46,8% din populația rezidentă țintă estimată. Diferența de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuințelor neocupate, precum și de chestionare multiple (persoane și locuințe recenzate de mai multe ori) și de cele incomplete.

Etapa de recenzare pe teren se va desfășura în perioada 31 mai – 17 iulie. În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu față-în-față, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

4 comentarii

?????? 31-05-2022 - 07:34

@ Care-i bă treaba cu recenzarea, sunteți la ,,Ferma animalelor”, ? E ograda voastră, ? V-ați declarat gospodari și vă verificați „inventarul”, ? Vă e util la împrumuturi, ?

?????? 31-05-2022 - 07:39

& Ați cîștigat campionatul la fotbal și nu aveți bani să vă premiați, /

?????? 31-05-2022 - 07:39

,?

?????? 31-05-2022 - 08:07

& Campionii, campionii, ole, ole, ole !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult