Acasa Actualitate-Interna Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Guvernului

Rectificarea bugetară, pe ordinea de zi a Guvernului

scris de Misu Andrei
92 afisari

Proiectul de rectificare bugetară, prin care este prevăzută creșterea deficitului bugetar cu 8,6% din PIB (de la 73,4 miliarde lei la la 91 miliarde lei), este analizat vineri în ședința de Guvern.

Ministrul finanțelor a declarat ieri că deficitul bugetar este estimat să crească de la 6,7 la 8,6% din PIB și a explicat că „avem o scădere a veniturilor în buget faţă de estimat de aproape 31 miliarde lei, asta înseamnă 3 puncte procentuale. Deci din cele 5 puncte procentuale care se adaugă la dificit faţă de estimarea iniţială 3 puncte vin din faptul că economia trece prin perioadă dificilă, de criză. Cheltuielile suplimentare la buget, legate direct de criză, sunt în jur de 2 puncte procentuale. Fără această criză am fi rămas la o estimare de 3,7% din PIB și cred că am fi putut face mai bine”.

Florin Cîțu a mai spus că Ministerul Transporturilor va avea un buget record după rectificarea bugetară, pentru realizarea proiectelor de investiții în infrastructură, iar cel mai mare buget îl va avea Ministerul Muncii.

De asemenea, la Ministerul Sănătății, față de bugetul inițial, sumele alocate au crescut cu 45%, bani din care se asigură decontarea concediilor medicale, medicamente, echipamente sanitare, sporuri pentru medici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult