Acasa Actualitate-Interna Reguli sau recomandări de călătorie în mai multe țări din Europa.

Reguli sau recomandări de călătorie în mai multe țări din Europa.

scris de Misu Andrei
80 Afisari

Oficialii din Spania, Italia, Franţa şi Portugalia au introdus restricții ori au întocmit un set de recomandări în contextul creșterii cazurilor de COVID, al temperaturilor extrem de ridicate și al incendiilor de vegetație. 

În Italia, masca FFP2 este obligatorie dacă intrați în țară cu feribotul, trenul sau autocarul. Nu e însă necesară pentru zborurile înspre sau dinspre Italia. De asemenea, nu trebuie să prezentaţi dovada vaccinării, un test COVID negativ și nici un certificat de recuperare după boală.

Nici în Portugalia continentală, Madeira şi Porto Santo nu sunt necesare aceste documente. În schimb, pentru Insulele Azore este obligatorie vaccinarea completă a turiştilor care doresc să îi treacă pragul. Mai mult, în Portugalia sunt introduse noi restricţii ca urmare a temperaturilor ridicate din ultima perioadă, de peste 40 de grade. Sunt interzise plimbările prin păduri şi drumuri rurale, arderea de deşeuri agricole, defrişarea terenurilor prin ardere sau folosirea artificiilor.

În Franţa în schimb, potrivit MAE, trebuie să prezentaţi certificatul de vaccinare sau vindecare, iar în cazul în care nu sunteți vaccinați complet, aveți nevoie de un test COVID negativ. Dacă a doua doză a fost administrată cu mai mult de nouă luni în urmă, este necesară și doza 3.

Într-o altă destinație preferată de români, Spania, autoritățile au introdus restricţii ca urmare a incendiilor de vegetaţie din ce în ce mai numeroase. Astfel, în mai multe zone din Spania sunt interzise grătarele sau aveţi nevoie de autorizaţie de la poliţie pentru ele.

În Grecia nu trebuie să prezentați dovada vaccinării, test COVID negativ sau un certificat de recuperare după boală. De asemenea, turiștii care vor să-şi petreacă concediul în statul elen nu au nevoie de formular de localizare.

Volume 90%

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult