Acasa Actualitate-Interna Regulile pentru carantinarea persoanelor bolnave de Covid au fost abrogate

Regulile pentru carantinarea persoanelor bolnave de Covid au fost abrogate

scris de Misu Andrei
56 afisari

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.]

Hotărârea a fost luată ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României și ridicării tuturor restricțiilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

„Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marți.

Textul integral al Hotărârii adoptate de CNSU, aici.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus marți că izolarea persoanelor diagnosticate cu Covid rămâne necesară și după ridicarea restricțiilor, dar vor dispărea controalele pe care autoritățile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult