Acasa Actualitate-Interna Rezultate Evaluarea Națională 2023. Notele vor fi publicate pe edu.ro

Rezultate Evaluarea Națională 2023. Notele vor fi publicate pe edu.ro

scris de Misu Andrei
95 Afisari

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2023 vor fi publicate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, pe evaluare.edu.ro. Rezultatele pe județe vor fi disponibile și pe Digi24.ro. Ca și în anii precedenți, rezultatele la Evaluare Națională vor fi publicate în format anonimizat. După afișarea primelor rezultate, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații. După soluționarea acestora, vor fi anunțate rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 – pe 4 iulie.

Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor, atât în centrele de examen, cât şi pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Contestații Evaluarea Națională 2023

Elevii nemulțumiți de notele primite la Evaluarea Națională 2023 pot depune contestații miercuri, 28 iunie, între orele 16:00 și 19:00 și joi, 29 iunie, între orele 8:00 și 12:00. Contestațiile pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile completează, semnează şi depun/transmit şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Documentele sunt semnate şi de părinţii/reprezentanţii legali ai candidaţilor minori”, a precizat Ministerul Educaţiei Rezultatele finale la Evaluarea națională 2023 se afișează pe 4 iulie Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 4 iulie.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 sunt extrem de importante pentru elevi pentru că media de admitere la liceu este de fapt media generală la Evaluarea Naţională 2023 calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obţinute la fiecare probă.

Rezultatele Evaluarea Națională 2023

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS