Acasa Actualitate-Interna România dă 300.000 de euro Republicii Moldova pentru consolidarea societăţii civile şi a independenţei mass-media

România dă 300.000 de euro Republicii Moldova pentru consolidarea societăţii civile şi a independenţei mass-media

scris de Misu Andrei
59 afisari

România a acordat Republicii Moldova 300.000 de euro pentru implementarea de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente. Plata a fost făcută de MAE prin European Endowment for Democracy și vine după vizita ministrului Bogdan Aurescu la Chişinău, săptămâna trecută.

Occident vs Rusia. Desant românesc în R Moldova, alături de UE şi SUAAsistenţa financiară a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetăţenii Republicii Moldova anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, la Chişinău, la 29 decembrie 2020, potrivit unui comunicat MAE citat de Agerpres.

Această contribuţie este asigurată din Fondul de Democratizare şi Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2021.

„Decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuţiei voluntare similare, în valoare de 250.000 euro, decise de ministrul român al afacerilor externe în noiembrie 2020, de asemenea în scopul implementării de proiecte în sprijinul societăţii civile şi al presei independente din Republica Moldova, ca elemente centrale pentru dezvoltarea unei societăţi democratice, reziliente şi incluzive”, se arată în comunicat.

Totodată, prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acţiuni de asistenţă oficială pentru dezvoltare şi în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

MAE precizează că Republica Moldova reprezintă principalul beneficiar al asistenţei oficiale pentru dezvoltare şi umanitare acordate de România pe linie bilaterală, abordare reconfirmată prin Programul multianual strategic privind cooperarea internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară în perioada 2020-2023, aprobat de Guvernul României în luna noiembrie 2020.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizaţie înfiinţată în 2013 de Uniunea Europeană şi statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democraţiei şi drepturilor omului în vecinătatea UE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult