Acasa Actualitate-Interna România impune carantina pentru cei care vin din 38 de zone

România impune carantina pentru cei care vin din 38 de zone

scris de Misu Andrei
169 afisari

38 de țări sau regiuni se află în acest moment pe lista galbenă a României. Printre acestea, Republica Moldova și Insulele Baleare, din Spania. Persoanele care vin din aceste zone trebuie să stea în carantină la domiciliu 14 zile. Însă nici oamenii și nici autoritățile nu știu prea bine cum se aplică această măsură. Sunt și prea puțini polițiști care să-i verifice pe cei care ar trebui să stea în carantină. 

Românii care vin din Palma de Mallorca sunt obligaţi să stea 14 zile în carantină. Această regulă le-a dat peste cap planurile celor care au plecat în vacanţă în Insulele Baleare înainte că zona să fie inclusă pe lista galbenă.

Cine este exceptat de la carantina de 14 zile

Există și excepții de la regula izolării impusă celor care vin din zonele galbene.  Românii care pleacă peste hotare în baza unui contract de muncă nu sunt obligați să stea în carantină când se întorc în țară. Dar trebuie să le demonstreze autorităților că ei călătoresc în interes de serviciu.

 „l) angajaţi ai operatorilor economici din România care efectuează lucrări, conform contractelor încheiate, în afara teritoriului României, la întoarcerea în ţară, dacă dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul din afară teritoriului naţional” – este prevederea în acest sens cuprinsă în Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult