Acasa Actualitate-Interna România în stare de urgență

România în stare de urgență

scris de Misu Andrei
153 afisari

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, sâmbătă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de săptămâna viitoare, pentru a permite o luptă mai eficientă cu epidemia de coronavirus.

Decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență se aduce neîntârziat la cunoștința populației prin mijloacele de comunicare în masă, împreună cu măsurile urgente de aplicare, care intră imediat în vigoare.

Decretul se difuzează pe posturile de radio și de televiziune, în cel mult două ore de la semnare, și este transmis în mod repetat în primele 24 de ore de la instituirea stării de asediu sau de urgență.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, Președintele României solicită Parlamentului încuviințarea măsurii adoptate.

2 comentarii

neacsum 15-03-2020 - 10:51

Cum dracu vine asta situatie de urgenta de luni? E ca ordonantele de urgenta care isi fac efectul peste 2 ani. Numai Iohannis isi putea ” planifica ” o situatie de urgenta.

neacsum 15-03-2020 - 10:53

Si cum adica stare de asediu sau stare de urgenta? Pai ce e totuna? Poate in capul lui cat dovleacul cu mintea cat nuca. Ne jucam cu soarta tarii, dupa cum cade zarul.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult