Acasa Actualitate-Interna România interzice pentru 6 luni exportul de medicamente care au legătură cu prevenirea și tratarea coronavirusului

România interzice pentru 6 luni exportul de medicamente care au legătură cu prevenirea și tratarea coronavirusului

scris de Misu Andrei
94 afisari

Raed Arafat a anunţat, miercuri, că se suspendă pentru o perioadă de 6 luni distribuţia în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.

Când vor ajunge la pacienți primele 17 medicamente noi de pe lista de compensate

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea pentru o perioadă de 6 luni a distribuţiei în afara teritoriului României a medicamentelor si a tuturor produselor sanitare care au legatura cu prevenirea, diagnosticarea si tratamentul pentru COVID-19.
„La propunerea Ministerului Sănătății, Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență a dispus emiterea unui ordin ce cuprinde suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuției, în afara teritoriului României, a medicamentelor, dispozitivelor medicale și materialelor sanitare esențiale în prevenția și tratarea afecțiunilor asociate infecției cu COVID-19”, potrivit unui comunicat al Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență.
Această măsură face parte din planul de acțiune al MS ce are are în vedere asigurarea cu stocuri adecvate și continue de medicamente, dispozitive medicale și materiale sanitare esențiale în această situație.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult