Acasa Actualitate-Interna România oferă Republicii Moldova 130.000 de metri cubi de lemn pentru încălzire

România oferă Republicii Moldova 130.000 de metri cubi de lemn pentru încălzire

scris de Misu Andrei
43 afisari

Executivul a aprobat, miercuri, un Memorandum pentru acordarea unei cantități de circa 130.000 de metri cubi de lemn pentru încălzire, la solicitarea Republicii Moldova.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a explicat la finalul ședinței de Guvern că Memorandumul a fost aprobat ca urmare a unei solictări din partea Republicii Moldova.

„Ultima temă pe care am abordat-o la capitolul memorandumuri, cu ocazia vizitei preşedintei Maia Sandu a fost prezentată părţii române o solicitare prin care se solicita un sprijin pentru Republica Moldova, din cauza crizei umanitare şi economice în care se află această ţară, din cauza refugiaţilor şi din cauza problemelor cu gazele naturale, agravată de război”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Potrivit ministrului, „solicitarea s-a referit la acordarea unui ajutor de 200.000 metri steri lemn de foc pentru Republica Moldova, ca ajutor de criză pentru această ţară”.

„Am decis astăzi ca ajutorul să fie furnizat de Romsilva, într-un parteneriat cu Moldsilva, compania pe silvicultură de stat din Republica Moldova. Preţul la care se va vinde această cantitate de lemn este preţul mediu ponderat practicat de Romsilva anul acesta în cazul vânzării sortimentului de lemn de foc şi se va asigura transportul până la graniţă, unde se vor transporta aceste cantităţi prin mijloace de transport, pe cale ferată mai mult ca sigur”, a mai explicat Tanczos Barna.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult