Acasa Actualitate-Interna România va avea încă 200 de km de autostradă până la finalul lui 2024

România va avea încă 200 de km de autostradă până la finalul lui 2024

scris de Misu Andrei
60 Afisari

Numărul minim de kilometri de autostradă care vor fi daţi în circulaţie până la finalul anului 2024 ar urma să fie 200, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Potrivit acestuia, există însă şi un scenariu optimist de 300 de km.

,,În cei 30 de ani de după Revoluţie, statul român a rămas dator cu multe vizavi de cetăţeanul român, dar printre primele datorii neonorate e cea legată de de infrastructură. Lucrurile în acest domeniu au mers prost, chiar foarte prost – şi nu trebuie să facem noi comparaţii cu ţări mai dezvoltate, ci cu unele din jurul nostru şi să vedem cât s-a dezvoltat această infrastructură de transport. Lucrurile acestea trebuie să se schimbe, indiferent de guvern, de ministru, de culoarea guvernului, de preşedinte şamd. Eu am spus că până la finalul anului viitor – şi am spus asta în repetate rânduri, adică 2023 şi 2024, minimumul de kilometri pe care să-l dăm în circulaţie să fie de 200„, a menţionat Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferinţe, informează Agerpres.

Oficialul a explicat că atingerea obiectivului depinde şi de condiţii meteo.

,,Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla, ba chiar din contră, sunt cât se poate de sigur, având săptămânal şedinţă cu cei de la CNAIR de progres, pe fiecare şantier în parte. Am fost să văd mare parte dintre ele şi o să merg şi în perioada următoare. Acest număr, de 200, până la sfârşitul anului 2024, va fi depăşit. Există un scenariu optimist – şi de ce spun optimist, ca să clarific toate aspectele. Nu e vorba de finanţare, nu e vorba de alte lucruri, e vorba până la urmă şi de anumite condiţii meteo. Am avut, de exemplu, în această primăvară, pe zona Transilvania, o primăvară, chiar început de vară, extrem de ploioasă. Nu s-a putut lucra. Există un scenariu optimist să ajungem chiar în aceşti 2 ani spre 300„, a adăugat ministrul.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat miercuri la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş.

Săptămâna trecută, ministrul Grindeanu a anunţat că România va atinge borna de 1.000 de kilometri de autostradă, în septembrie, cu un lot din A3.

Lucrările sunt în grafic, undeva în 15 septembrie vor fi finalizate şi va fi dat în circulaţie acest lot, un lot de peste 13 kilometri. Mai au lucrări acum la capăt, să facă acea descărcare astfel încât să fie folosită întreaga bucată. S-au înscris în ceea ce şi-au asumat iniţial. (…) Odată cu darea în circulaţie a acestui tronson se va atinge această cotă de 1.000 de km de autostradă şi drum expres în România. Prea puţin faţă de cât avem nevoie„, a declarat și ministrul Sorin Grindeanu, după o vizită pe teren. Este vorba despre secțiunea Nușfalău – Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS