Acasa Actualitate-Interna Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19

Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19

scris de Misu Andrei
123 Afisari

Vaccinul anti-Covid nu va mai fi gratuit. Orban: Acum e o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp. Românii ar putea plăti pentru a-și face vaccinul anti-COVID-19, a sugerat, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a spus că statul va mai suporta costurile imunizării doar o perioadă, urmând ca în viitor cetățenii să plătească pentru a se proteja de virusul Sars-Cov-2.

„Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze pe răspunderea lor, că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: „Într-un viitor oarecare”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS